fixed background image joomla

Sretan Uskrs svim ljudima dobre volje!

Sretan Uskrs 2017

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, svim ljudima dobre volje želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ

Opširnije...

​Obilježena 25. obljetnica stradanja Hrvata na Kupresu

kupres 2017 1U organizaciji Općine Kupres i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u ponedjeljak, 10. travnja 2017. obilježena je 25. obljetnica stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni, na kojoj je u ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, nazočio njen predsjednik Željko Golubičić sa suprugom Katicom.

Obilježavanje 25. obljetnice započelo je polaganjem vijenaca ispred masovne grobnice Ogledala iz Drugog svjetskog rata, na spomen obilježju Suho polje, kod masovne grobnice Kupreško polje, nakon čega je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomenika vukovarskim braniteljima. Vijence su položila izaslanstva braniteljskih udruga, hrvatskih političkih stranaka, općinskih, županijskih i federalnih vlasti te izaslanstva gradova prijatelja Kupresa.

Nakon svete mise u crkvi sv. Obitelji u Kupresu, koju je predvodio kupreški župnik don Marko Tomić, u velikoj dvorani Hrvatskog doma Kupres održan je prigodni program. Okupljene je na početku pozdravio načelnik općine Kupres Milan Raštegorac, a uime predsjednice Republike Hrvatske nazočnima se obratio veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni u Hercegovini Ivan Del Vechio te zamjenik predstojnika Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Petar Barišić.

U okviru obilježavanja stradanja Hrvata Kupresa, upriličena je i javna rasprava na temu "Kupres 1942. - 1992. - sličnosti i naučene lekcije", u okviru kojeg je govorio saborski zastupnik i hrvatski general Željko Glasnović.

Opširnije...

Obilježena 10. obljetnica utemeljenja RK IPA Brodsko-posavska

ipa 2017 12U subotu 08. travnja 2017. u dvorani "Matičević centra" u Slavonskom Brodu, svečano je obilježena 10. obljetnica utemeljenja Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska.

Uz članove Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska, njihove mnogobrojne domaće goste, ali i goste iz inozemstva, ovoj svečanosti je u ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, nazočio njen predsjednik Željko Golubičić sa suprugom Katicom.

Prigodom ove jubilarne obljetnice, predsjednik Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska Antun Valić, uručio je prigodne zahvalnice zaslužnim pojedincima za pomaganje u razvoju, radu, aktivnostima i djelovanju Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska, među kojima je nagrađen prigodnom zahvalnicom i Željko Golubičić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Program provođenja preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske za 2017. godinu

branitelji sistematski pregledi

Ovim putem pozivamo sve hrvatske branitelje s područja Brodsko-posavske županije neka se uključe u "Program provođenja preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske za 2017. godinu".

Kategorije korisnika:

a) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata bez statusa HRVI, koji je u borbenom sektoru u obrani suvereniteta sudjelovao više od 1500 dana

b) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata bez statusa HRVI, koji je u borbenom sektoru u obrani suvereniteta sudjelovao manje od 1500 dana

c) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji se nalazi u teškoj novčano-materijalnoj situaciji i/ili zdravstvenoj situaciji

Za ostvarivanje prava na besplatni sistematski pregled, potrebno je popuniti priloženi upitnik, a isti potom dostaviti u nadležnu jedinicu Ministarstva / PSP centar, prema mjestu prebivališta, najkasnije do 30. travnja 2017.

Adrese za dostavu upitnika:

SLAVONSKI BROD - Dom HVIDR-a, S. Marjanovića 2, Slavonski Brod, INFO TEL: 035/ 447-363

NOVA GRADIŠKA - Ulica Zrinskih 1, Nova Gradiška, INFO TEL: 035/ 362-154

    KLIKNI OVDJE ZA PREUZIMANJE UPITNIKA    

Opširnije...

Obilježena 25. obljetnica stradavanja pripadnika 108. brigade ZNG RH

Sava 2017Prije 25 godina, 6. travnja 1992. godine, prilikom prelaska na bojišnicu u Bosanskoj Posavini, u hladnoj rijeci Savi svoj život tragično su okončala sedmorica hrvatskih branitelja, pripadnika 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod.

U znak sjećanja na ovaj nesretni događaj, na mjestu s kojeg su poginuli branitelji krenuli na posljednji zadatak, kod "velike krivine" između Migalovaca i Zbjega, u organizaciji Udruge 108. brigade ZNG RH, 6. travnja 2017. spušten je vijenac u rijeku Savu.

Nakon spuštanja vijenca u rijeku Savu i paljenja svijeća na obali, te kratke molitve u spomen na stradale hrvatske branitelje, vijenci su položeni i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u centru Slavonskog Broda.

Na obilježavanju ove značajne obljetnice nazočili su članovi obitelji stradalih, pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović bojnik Jožek Štignjedec, izaslanik Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Denis Tretinjak, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja general Josip Zvirotić i izaslanstvo Grada Slavonskog Broda predvođeno zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Andrićem, te predstavnici UHBDRP BPŽ Željko Golubičić, Mirko Cimbal, Antun Đurić, Ljubica Senjić i Katica Golubičić.

S ponosom se sjećamo sedmorice hrabrih hrvatskih vitezova: Anđelko Barać, Zoran Seferović, Gojko Lauc, Dražen Bukvić, Zvonimir Kvesić, Marko Jelinić i Davor Bernardić. Neka im je vječna slava i hvala!

Opširnije...

Zanimljive fotke

Najava događanja

Brojač posjeta

Članarina za 2017.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice