fixed background image joomla

Domovinski križni put u Brodskoj tvrđavi - 24.03.2018.

krizni put 09Župa Gospe Brze Pomoći iz Slavonskog Broda, u suradnji s braniteljskim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije, u subotu 24.03.2018.g. za sve vjernike organizira DOMOVINSKI KRIŽNI PUT u Brodskoj tvrđavi s početkom u 17:30 sati.

Nakon pobožnosti slijedi sveta misa. Ponesimo lampione za sudjelovanje u pobožnosti.

Molimo sve hrvatske branitelje i pripadnike hrvatske policije neka dođu u vojnim i policijskim odorama!

Opširnije...

Organiziran odlazak u Pakrac na obilježavanje 27. obljetnice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj

Pakrac 1991Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji da se mogu prijaviti za organizirani odlazak u Pakrac na obilježavanje 27. obljetnice početka Domovinskog rata.

Odlazak organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Autobus "Terzić bus" iz Slavonskog Broda polazi u petak, 2. ožujka 2018. u 7:00 sati s Autobusnog kolodvora - peron br. 12, a potom u 8:00 sati ispred Doma hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na tel.: +385 91 665 4333 (Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ)

Opširnije...

Promoviranje istine o srpskom logoru Stara Gradiška u Daruvaru

daruvar promocija 01Jučer je u Pučkoj knjižnici i čitaonici grada Daruvara održana prva u nizu promocija knjiga o srpskom logoru Stara Gradiška. Udruga hrvatske policije branitelja Daruvara '91. u suradnji s daruvarskim knjižničarima ugostila je članove Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na čelu s predsjednikom Željkom Golubičićem.

Tom prigodom održana je promocija knjiga „Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991.“ i „Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.“ autora Vlade Radošića. Druga navedena knjiga rezultat je projekta koji je provela UHBDRP BPŽ, a koji je financiralo Ministarstvo hrvatskih branitelja u sklopu prošlogodišnjeg natječaja Promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Okupljene je pozdravila zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti grada Daruvara prof. Vanda Cegledi koja je istaknula kako je od velikog značaja iznositi istinu o Domovinskom ratu te kako podržava sve oni koji se bave tom aktivnošću. Zahvalila je gostima na dolasku i čestitala autoru knjige i projektnom timu na uspješno izdanoj knjizi o logoru Stara Gradiška, sad već drugoj po redu.

Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ, zahvalio je Udruzi domaćinu i svima koji su se uključili u organizaciju promocije knjiga. Predstavio je UHBDRP BPŽ kao jednu od onih udruga koja u svojim programskim aktivnostima za zadaću ima i iznositi javno istinit prikaz novije hrvatske povijesti, točnije tijeka i događaja u Domovinskom ratu. Zahvalio je i Ministarstvu hrvatskih branitelja, ministru Tomi Medvedu i suradnicima koji su prepoznali projekt udruge i podržali članove u nastojanju da isti realiziraju. Najavio je i jedan novi projekt koji će svakako biti od velikog interesa za građane na području Požeško-slavonske županije, a u kojem je partner Udruzi grad Pakrac. Riječ je o knjizi o srpskom logoru Bučje i srpskim zatvorima na području okupirane zapadne Slavonije u Domovinskom ratu.

Opširnije...

Promocija knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.g." autora Vlade Radošića u gradu Daruvaru

Plakat PakaoU organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91., u petak 23. veljače 2018. godine u Pučkoj knjižnici i čitaonici u Daruvaru, biti će održana promocija knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.g." autora Vlade Radošića.

Knjiga je to koja na 650 stranica obuhvaća vjerodostojne izjave logoraša i dokumentaciju iz tog vremena. Knjizi je recenzent dr. sc. Natko Martinić Jerčić iz Memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata, dok je drugi recenzent mr. Tomislav Šulj.

Uredništvo knjige potpisuje zamjenik ravnatelja HDCDR prof. Mate Rupić, lekturu ravnateljica novogradiške Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik, grafičko oblikovanje Bernard Matošević i Danijel Milčić. Suradnice na knjizi su čak tri žene, članice Udruge nositelja projekta, Gordana Radošić supruga autora te Dubravka Kovačić i Katica Golubičić.

Autor Vlado Radošić ovom već drugom knjigom u nizu o logoru Stara Gradiška naglašava potrebu iznošenja podataka, brižno prikupljanih nekoliko godina, prvenstveno s ciljem da se tragedija logoraša Stare Gradiške nikada ne smije zaboraviti.

Opširnije...

Priopćenje za javnost iz Ministarstva hrvatskih branitelja

Logo mbrh 1 MediumU svezi medicinske dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Nastavno na recentne informacije koje se pojavljuju u javnosti kako hrvatski branitelji od svojih liječnika primarne zdravstvene zaštite traže preslike osobnih zdravstvenih kartona ovjerene pečatom i potpisom na svakoj stranci te kompletnu medicinsku dokumentaciju po vrstama bolesti kronološki od početka liječenja, preslikanu identično kao original, na temelju uputa koje su dobili u uredima za branitelje, obavještavamo hrvatske branitelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost o sljedećem:

Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji stupio je na snagu 14. prosinca 2017. godine, a njegova puna implementaciju iziskuje donošenje određenog broja pravilnika i uputa na čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi. Dio pravilnika već je u provedbi, a dio je u postupku donošenja. Između ostalih, u postupku donošenja je i Pravilnik o načinu provedbe stručne procjene u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi prije nalaza i mišljenja tijela vještačenja o uzroku i postotku oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, za koji je s današnjim danom, 15. veljače 2018. godine, otvoreno javno savjetovanje.

Spomenutim Pravilnikom određena je medicinska dokumentacija koja je potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Između ostalog, navedeno je da izabrani doktor obiteljske (opće) medicine izdaje električni ispis osobnog zdravstvenog kartona za provedbe stručne procjene u svrhu ostvarivanja statusa HRVI-ja po osnovi bolesti.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Brojač posjeta

Članarina za 2018.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice