fixed background image joomla

Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja BPŽ

dan hb 2019 26U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, započelo je u petak, 13. rujna 2019. prigodnim programom u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, gdje je prezentirana povjesnica postrojbi PZO-a Slavonskog Broda nakon čega je prikazan dokumentarni film "Most". Uslijedilo je potom predstavljanje knjige "Dnevnik jednog tenkista" autora Ante Andrijanića, dok su posjetitelji mogli pogledati i ranije postavljenu izložbu ratne fotografije.

Srednišnji dio obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, započeo je u subotu, 14. rujna 2019. u jutarnjim satima, kada je otvorena likona kolonija, na kojoj su sudjelovali članovi KLD "Berislavić" iz Slavonskog Broda. Od 9:00 sati, svi posjetitelj su mogli pogledati cjelodnevno izložbu naoružanja i opreme Hrvatske vojske, a događaj je upotpunio slijetanje dva helikoptera HRZ-a.

Istovremeno, na šetalištu pokraj Save je održano natjecanje braniteljskih udruga u kuhanju čobanca, dok je svečanost polaganja vijenaca započela u 10:30 sati, nakon čega je služena misa zadušnica u kapeli sv. Ane u brodskoj tvrđavi. Nakon mise je u Glazbenoj školi održana svečana akademija, te je po završetku iste uslijedio zajednički svečani ručak za sve goste i posjetitelje u šatoru podignutom ispred KKD "Ivana Brlić Mažuranić", gdje je ujedno održan i prigodni kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili mnogobrojni KUD-ovi, pjevačke skupine i tamburaški sastavi.

Opširnije...