fixed background image joomla

Održana 5. sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ

DSC 0009Dana 24. ožujka 2015. u prostorijama Odvjetničkog ureda Šimunović u Slavonskom Brodu s početkom u 19:00 sati, održana je 5. sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ na kojoj su nazočili: Željko Golubičić, predsjednik, Robert Anton Čečatka, dopredsjednik, Tomislav Rajh, rizničar, te članovi Đuro Keser, Ivica Bošnjak, Martin Živić i Zdravko Kamenjaš, koji je ujedno vodio i zapisnik.

Svoj dolazak na sazvanu 5. sjednicu, opravdali su: Robert Matošević, dopredsjednik i Ivan Keser, tajnik udruge.

Na sjednici se raspravljalo temeljem predloženog i usvojenog Dnevnog reda:

- Usvajanje zapisnika s održane 4. sjednice Izvršnog odbora udruge

- Izvješće o sporazumnom raskidu Ugovora o zakupu poslovnog prostora između Grada Nova Gradiška i UHBDRP BPŽ, kao i sudjelovanju na Natječaju o davanju u zakup poslovnog prostora putem prikupljanja pisanih ponuda, te donošenje Odluke o odabiru najboljeg ponuditelja za poslovni prostor u ul. Zrinskih 1, Nova Gradiška (Dom Hrvatskih branitelja), od strane Grada Nova Gradiška, te s tim u svezi poduzete aktivnosti s ciljem preseljenja pokretnina u vlasništvu Udruge u novi poslovni prostor, rasprava i usvajanje

Opširnije...

U Slavonskom Brodu predstavljena knjiga Operacija "Maslenica" - sjećanja sudionika

maslenica knjiga 02Dana 18. ožujka 2015. s početkom u 17:00 sati u u organizaciji Udruge veterana 3. gardijske brigade "KUNE" - Ogranak Slavonski Brod, u prepunoj dvorani Doma HVIDRE u Slavonskom Brodu, predstavljena je knjiga autora Tomislava Šulja i Vladimira Brnardića, te urednika dr. sc. Ante Nazora, pod nazivom "Operacija Maslenica - sjećanja sudionika".

Na predstavljanju knjige nazočili su članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Katica Golubičić i Vlatko Krznarić, predvođeni Zdravkom Kamenjašem, članom Izvršnog odbora udruge.

O knjizi su uvodno vrlo emotivno govorili Zorkan Pavković, predsjednik Udruge veterana 3. gardijske brigade "KUNE" - Ogranak Slavonski Brod i Davorin Matković, predsjednik slavonskobrodske HVIDRE i pripadnik SJP "Šimini anđeli pakla", a potom Tomislav Šulj jedan od autora, te urednik knjige dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Opširnije...

BRANITELJSKE UDRUGE U NOVOJ GRADIŠKI NA NOGAMA!

131228135241138DA LI ĆE VELJKO DŽAKULA I "ZAJEDNIČKO VEĆE OPŠTINA" UZ POMOĆ SDF-a DOBITI SVOJ RADIO U NOVOJ GRADIŠKI?

Priopćenje za medije

Glavni ciljevi udruga proisteklih iz Domovinskog rata su obrana stečevina Domovinskog rata i dostojanstva hrvatskih branitelja , prije svega onih koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske države. Baš zbog ovih naših glavnih ciljeva jako nas je zainteresirala vijest o Natječaju za dodjelu koncesije za djelatnost radija i opći program s frekvencijom 91,0 MHZ s nazivom područja i oznakom pod rednim brojem 6 – dio grada Nove Gradiške (D-NG), a koji je raspisala Agencija za elektroničke medije. Vijest kao vijest nas ne bi povrijedila da nemamo informaciju da se na natječaj javilo i Zajedničko veće srpskih opština putem Srpskog demokratskog foruma čiji je predsjednik i predstavnik Veljko Džakula već u nekoliko navrata boravio u Novoj Gradiški gdje se susreo s nekim pojedincima iz političkog života grada Nove Gradiške, a također i s vodstvom Radio Psunja čiju je pomoć u izradi projekta već dobio.

Izražavamo duboku zabrinutost i ogorčenost da se kao predstavnik ponuditelja nudi svima nama poznati Veljko Džakula, jedan od najpoznatijih nositelja velikosrpske politike 1990-1995., bivši predsjednik Opšinskog odbora zločinačke SDS općine Pakrac i Regionalnog odbora SDS-a za Slavoniju, Baranju i Zapadni Srem. To je lik koji je širio ideju pristupanja i ovog područja SAO Krajini, a vršio je i funkciju podpredsjednika SAO Krajine i SAO Zapadne Slavonije. Bio je sudionik oružane pobune i velikosrpske agresije kao član Štaba TO Pakrac. Obnašajući spomenute funkcije služio je i kao izvor resoru Državne bezbednosti MUP-a Republike Srbije. Dokaz za to je knjiga Vojislava Šešelja «Policijski dosje III « str. 589-595 i 628-630.

Opširnije...

Djelatnici tri PU sudjelovali na duhovnim vježbama

IMG 5190U organizaciji MUP-a, Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH, dvadeset i dvoje djelatnika iz PU brodsko-posavske, požeško-slavonske i bjelovarsko-bilogorske sudjelovalo je na duhovnim vježbama od 10. do 13. ožujka 2015. godine u UJ „Valbandon“ u Valbandonu, a voditelj duhovni vježbi bio je vlč. Davorin Anđić, policijski kapelan kapelanije „Sv. Marko evanđelist“ PU brodsko-posavske.

Ispred PU brodsko-posavske na duhovnim vježbama sudjelovali su policijski službenici Darija Jurišković (PGP St Gradiška), Dragan Budimir (PP Vrpolje), Darko Krsnik i Ivan Delač (PGP Slav. Brod), te Željko Golubičić (OKCP), ujedno i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ.

Duhovne vježbe bile su prožete razmišljanjem o čovjeku kao živom biću koje je u stalnoj potrazi za Bogom koji jedini može pružiti smisao i radost života. Vlč. Davorin je, na samom početku, upoznao sudionike sa svrhom i značenjem duhovnih vježbi. Naglasak je stavio na vlastito razmišljanje i dolazak do odgovora na pitanja koja nam se svakodnevno postavljaju. Kroz predavanja, molitvu te svakodnevnu svetu misu, voditelj je nastojao potaknuti na kvalitetniji pristup vlastitoj vjeri koju živimo i po kojoj smo pozvani trajno mijenjati sebe i svoju okolinu.

Opširnije...

UHBDRP BPŽ zaprimila zahvalu obitelji Zvonka Stojanovića

Poštovani članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije!

S ovih nekoliko rečenica, želimo javno izraziti svoju duboku zahvalnost članovima UHBDRP BPŽ, a posebno dobročinitelju gospodinu Tomislavu Bašiću na brzom i efikasnom rješavanju naše zamolbe za pomoć u rješavanju smještaja studentici Meliti Stojanović.

Gospodin Tomislav je svojim humanim činom pokazao maksimalnu osjetljivost na probleme ljudi u potrebi, ali i krajnju susretljivost u rješavanju smještaja studentice Melite Stojanović, kćerke hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata Zvonka Stojanovića.

Kako njegova obitelj nije u mogućnosti školovati svoje dijete na studiju u Slavonskom Brodu, ovim dobrim djelom, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije pokazala je koliko ima sluha za pomaganjem djeci hrvatskih branitelja koja su talentirana, a kojoj obitelji nemaju mogućnosti osigurati daljnje školovanje.

Duboko smo Vam zahvalni,

obitelj Zvonka Stojanovića i teta Nevenka Grgić!

Korizma nije u odricanju nego u davanju i pomaganju ljudima u potrebi

DSC 1564Na adresu naše udruge, sredinom prošlog mjeseca stigla je zamolba gospođe Nevenke Grgić iz Zagreba, kojom moli pomoć oko smještaja u Slavonskom Brodu za svoju nećaku Melitu Stojanović, mladu studenticu menadžmenta iz Gline.

Melita je jedno od dvoje djece razvojačenog hrvatskog branitelja, pričuvnog policajca Zvonka Stojanovića iz Gline, koji je inače rodom iz Slavonskog Broda. Zvonko je prošao mnoga ratišta diljem Lijepe naše, te je uz mnogobrojne akcije hrvatske policije, sudjelovao u VRO-a „Bljesak“ i „Oluja“. Nakon mirne reintegracije, Zvonko je razvojačen, a kako je nakon rata podnio zahtjev za stambeno zbrinjavanje, dobiva kuću na korištenje u Glini gdje preseljava i trenutno živi sa svojom četveročlanom obitelji, koju uz nezaposlenu suprugu uzdržava s vrlo malim financijskim primanjima u visini 1.850,00 kn. Zvonko se dugovremeno liječi od PTSP-a i drugih „zarađenih bolesti“ na raznim ratištima tijekom Domovinskog rata.

Unatoč činjenici da je Melita Stojanović odlična učenica koja se želi usavršavati i nastaviti školovanje, njena obitelj nije joj u mogućnosti snositi troškove smještaja u Slavonskom Brodu. Predsjednik UHBDRP BPŽ Željko Golubičić, u ime naše udruge pokreće akciju i pokušava riješiti problem smještaja za dijete hrvatskog branitelja u potrebi. U vrlo kratkom vremenu, javio se Tomislav Bašić, dipl. iur. iz Slavonskog Broda, prijatelj i dobrotvor naše udruge, koji je 9. ožujka 2015. Meliti Stojanović ustupio besplatan smještaj u svom stanu, koji se nalazi centru Slavonskog Broda.

Opširnije...

Tražimo istinu, potrebno nam je zajedništvo

Pakrac 2015 2Mimohodom pobjednika od pakračke župne crkve do Aleje poginulih branitelja na Rimokatoličkom groblju u Pakracu gdje su izaslanstva državnih institucija, županije, Grada Pakraca i brojnih braniteljskih udruga položili vijence te svečanim postrojavanjem pred zgradom pakračke policije, danas je nastavljeno obilježavanje obljetnice događanja iz 1. ožujka 1991. godine kada je u Pakracu započeo Domovinski rat.

U mimohodu je sudjelovalo oko 500 branitelja, predstavnika raznih vojnih i policijskih postrojbi iz brojnih hrvatskih gradova koji su u razdoblju od 1991. do 1995. godine na ovom području sudjelovali u obrani Hrvatske, a predvodili su ih vojni i policijski generali poput Mladena Markača, Josipa Lucića, Ljube Ćesića Rojsa, Ivana Tolja, Gorana Mihalića, Tome Medveda i drugih, potom saborskog zastupnika Franje Lucića župana Alojza Tomaševića, izaslanika ministarstva branitelja, obrane i MUP-a, izaslanstva više gradova i županija.

Sve njih nakon postrojavanja pred zgradom policijske postaje najprije je pozdravio u ime organizatora Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, predsjednik Miroslav Ivančić zahvalivši im što ne prestaju dolaziti u Pakrac i tako sprečavaju da ovi značajni i časni događaji iz novije hrvatske povijesti ne padnu u zaborav. "Kažnjavaju nas zbog 1. ožujka, kažnjavaju nas zbog "Bljeska" jer kako drugačije objasniti da mladi iz Pakraca u potrazi za egzistencijom odlaze u druge krajeva Hrvatske i inozemstvo, i to nas boli", rekao je Ivančić.

U istom tonu nastavio je i pakrački gradonačelnik Davor Huška, zahvalivši raznim izaslanicima na dolasku naglasivši da ponovo ovim na obilježavanjima nema ministra branitelja, ali je po prvi put izaslanik iz kabineta Predsjednice RH, Ante Deur .
Huška je podsjetio da je Pakrac grad koji nikada nije pao i to zahvaljuje upravo braniteljima koji su stoga uvijek dobro došli u Pakrac.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Likovno-literarna

Petak, 20.12.2019. - SLAV. BROD

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti