fixed background image joomla

U Novoj Gradiški potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata udruga

Ugovori NG 1U Velikoj vijećnici Grada Nova Gradiška u nazočnosti Ivane Trupine i Borislava Vidošića, zamjenika gradonačelnika Vinka Grgića, te Mihaele Đeraj, voditeljice Odsjeka društvenih djelatnosti, u četvrtak 28. veljače 2019.g. svečano je potpisano 38 Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za 103 programa udruga s područja Grada Nova Gradiška u tri kategorije; kultura, zdravstvena skrb i skrb za obitelj i djecu, socijalna samoposluga i Domovinski rat u ukupnom iznosu od 504.400,00 kn.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije kandidirala je putem raspisanog Javnog natječaja od strane Grada Nova Gradiška, dva projekta pod nazivima "Obilježavanje obljetnica proisteklih iz Domovinskog rata" i "Memorijalni malonogometni turnir „Josip Jović-Aržano“.

Oba projekta su prošla na natječaju i kao takvi su prihvaćeni od strane Grada Nova Gradiška, a za njihovu provedbu, UHBDRP BPŽ je odobren iznos u visini 6.000,00 kn.

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predsjednik Vlatko Krznarić je potpisao Ugovor dodjeli financijskih sredstava s Gradom Nova Gradiška, temeljem kojeg će odobrena sredstva biti namjenski utrošena za navedene projekte.

Opširnije...

Predstavnici UHBDRP BPŽ na radnom sastanku kod načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Antuna Valića

P2210056Sukladno dosadašnjoj pozitivnoj praksi, u Slavonskom Brodu je 21. veljače 2019.g. održan radni sastanak načelnika PU brodsko-posavske Antuna Valića i njegovog zamjenika Ivice Kovačevića s predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koju su ovom prigodom predstavljali predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednik Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić i član Izvršnog odbora Ivica Đaković, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska.

Tijekom sastanka predstavnici Udruge su upoznali načelnika Antuna Valića i zamjenika načelnika Ivicu Kovačevića s kadrovskim promjenama koje su početkom godine napravljene na održanoj Izvanrednoj skupštini UHBDRP BPŽ, nakon čega su im prezentirali Plan aktivnosti i kalendar obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, koje će Udruga provoditi tijekom godine.

Načelnik Antun Valić je u svom izlaganju čestitao svim članovima Udruge na dosadašnjem kvalitetnom i predanom radu, ali i na promicanju istine o Domovinskom ratu. Dao je također bezrezervnu podršku novoizabranom vodstvu Udruge, te je poželio puno uspjeha u budućem radu i provođenju planiranih aktivnosti.

Istaknuo je potom, kako je PU brodsko-posavska uvijek do sada imala vrlo dobru suradnju sa svim udrugama hrvatskih branitelja proisteklim iz Domovinskog rata, što će svakako i ubuduće biti praksa, a prvenstveno s braniteljskim udrugama koje okupljaju bivše, ali isto tako i sadašnje pripadnike MUP-a RH.

Opširnije...

Podnošenje zahtjeva za izradu članske značke Udruge

Znacka2Ovim putem obavještavamo i ujedno pozivamo sve aktivne članove, koji su zainteresirani za izradu članske značke UHBDRP BPŽ, neka podnesu ZAHTJEV za izradu iste.

Članska značka će biti izrađena isključivo na osobni (pismeni) zahtjev svakog pojedinog člana, na propisanom obrascu Udruge. Pravo na člansku značku s pripadajućim etuijem, imaju svi aktivni članovi Udruge, koji ispunjavaju uvjete propisane Statutom i u skladu s Pravilnikom o članskoj znački i članskoj iskaznici, uz plaćanje troškova za izradu iste. O opravdanosti svakog podnešenog zahtjeva, odluku u konačnici donosi Izvršni odbor UHBDRP BPŽ.

Sve informacije možete dobiti na mob: 099/ 271-7590 ili 091/ 665-4333 (Vlatko Krznarić, predsjednik) ili 098/ 760-733 (Ivica Franjić, tajnik) ili putem elektronske pošte: udrugapolicijebpz@gmail.com

KLIKNI OVDJE ZA PREUZIMANJE ZAHTJEVA -

- PRAVILNIK O ČLANSKOJ ZNAČKI I ČLANSKOJ ISKAZNICI -

UPUTE ZA POPUNJAVANJE: Kod podnošenja zahtjeva potrebno je popuniti samo osobne podatke u gornjem dijelu obrasca, dok će svaki član prilikom preuzimanja potpisati Izjavu i potvrdu o preuzimanju članske značke. Zahtjev nakon popunjavanja možete dostaviti osobno ili putem elektronske pošte: udrugapolicijebpz@gmail.com

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ nazočili svečanom obilježavanju Dana Općine Sibinj i 84. obljetnici Sibinjskih žrtava

Sibinj 2019Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i odavanjem počasti Sibinjskim žrtvama kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Općina Sibinj danas je obilježila svoj Dan, ujedno obiježavajući i 84. obljetnicu pogibije osmorice seljaka iz odvoračkih sela koje su 19. veljače 1935. mučki ubili pripadnici tadašnjeg komunističkog režima. Prigodni program priredili su i učenici i nastavnici Osnove škole koja nosi ime Sibinjskih žrtava i koja je također danas proslavila svoj dan.

U spomen Sibinjskim žrtvama ali i svim poginulim hrvatskim braniteljima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenicima u Sibinju počast su odala brojna izaslanstva: izaslanik Predsjednice RH Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, izaslanik Predsjednika Vlade i Predsjednika Hrvatskog sabora,, zastupnik Pero Ćosić, predstavnici Brodsko-posavske županije, gradova Slavonskog Broda i Vukovara, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vojske i Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata te poliitčkih stranaka.

Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije predstavljali su dopredsjednik Zlatan Jerković i tajnik Ivica Franjić, koji su u pratnji Ive Đogaša, zamjenika predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije položili zajednički vijenac i upalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu!

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ u Sibinju nazočili predstavljanju knjige Vilima Karlovića "Preživio sam Vukovar i Ovčaru"

Promocija naslovNa poziv načelnika Općine Sibinj Josipa Pavića, članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, nazočili su 18. veljače 2019.g. u Sibinju, predstavljanju dopunjenog izdanja knjige Vilima Karlovića "Preživio sam Vukovar i Ovčaru", koji je ujedno ovom prigodom iznio svoje svjedočanstvo o proživljenim strahotama Vukovara i Ovčare.

Njegovo svjedočanstvo upriličeno je u sklopu obilježavanja 84. obljetnice Sibinjskih žrtava, dana sjećanja na ubijene seljake odvoračkih sela koji su u trenutku kada su ubijeni imali između 19 i 38 godina i iza kojih je 17 djece ostalo bez očeva. Upravo u toj činjenici stradavanja i borbe za Hrvatsku državu nađena je poveznica i sa Domovinskim ratom u kojem su i Sibinjci dali svoj ogroman obol.

Na ovom događanju, Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predstavljali su: predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednik Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, rizničar Tihomir Čengić, te članovi Zoran Džeba, Darko Kolić, Ivan Vrljić-Kinez, Marko Pajić i Franjo Pavlović-Ančurovski.

Opširnije...

U Pakracu održana promocija knjige „Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.god.“

pakrac promocija 01U organizaciji Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, podružnica Pakrac i Lipik te Grada Pakraca jučer je u prostorijama Kurije Janković upriličena promocija knjige “Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.god.”.

U ime domaćina pozdravnu riječ održao je predsjednik Udruge domaćina, Dinko Miovec, istaknuvši važnost teme knjige kao dobar razlog za buduću suradnju s Udrugom hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

O uspješnoj dosadašnjoj suradnji govorila je gradonačelnica Grada Pakraca, Anamarija Blažević. Podsjetila se prethodnih dogovora o partnerstvu Grada Pakraca i UHBDRP BPŽ, a koja će zasigurno u slijedećem periodu uroditi plodom. Naime, gradonačelnica s punim povjerenjem očekuje izdavanje knjige o logorašima prvog srpskog logora u RH – Bučja. Dugo ignorirana i zataškavana tema čeka da ugleda svjetlo dana, a podršku gradonačelnica Pakraca vidi upravo u članovima UHBDRP BPŽ. Posebno je zahvalila Vladi Radošiću i užem timu Udruge na upornosti u radu i gostovanju u gradu Pakracu, od kojih su promociji prisustvovale Gordana Radošić i Dubravka Kovačić. 

Riječi pohvale izrekao je i izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja, generala Tome Medveda, Miroslav Ivančić. U svom govoru istaknuo je bezrezervnu podršku udrugama koje svojim radom brinu o stvaranju pozitivne percepcije građana o Domovinskom ratu.

Opširnije...