fixed background image joomla

Natječaj za dodjelu stipendija za školsku odnosno akademsku 2017./2018. godinu

StipendijeUpravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata donio je odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija za školsku odnosno akademsku 2017./2018. godinu.

Uvjeti za dodjelu stipendije kao i popis dokumentacije koju je potrebno priložiti uz prijavu sadržani su u tekstu Natječaja.

Dodatne informacije o Natječaju mogu se dobiti na broju telefona 01/ 3657-953, adresi elektorničke pošte: stipendije@branitelji.hr ili osobno kod djelatnika Fonda za stipendiranje na adresi Park Stara Trešnjevka 4 u Zagrebu, u radno vrijeme od 8:30-16:30 sati.

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ sudjelovali u "Koloni sjećanja" u Vukovaru

dsc 0003Kao i svake godine, mnogobrojni članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, sudjelovali su 18. studenog 2017. u "Koloni sjećanja" u Vukovaru.

Najtužniji dan u povijesti Vukovara - kada je 18. studenog 1991. grad pao u ruke srpskog agresora. Tijekom tromjesečne opsade poginulo je 1624-ero hrvatskih branitelja i civila. Njima u čast i ove godine gradom herojem prošla je "Kolona sjećanja" koju su predvodili hrvatski branitelji grada Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih i nestalih.

Rame uz rame, svatko u svojim mislima i sjećanjima na 1991., bez riječi koračali su Vukovarci i svi oni koji su ih došli poduprijeti na njihovu tragičnu godišnjicu. Od vukovarske bolnice do Memorijalnoga groblja koračali su isključivo s jednim ciljem - odati počast žrtvama.

U spomen na hrvatske branitelje i civile stradale u agresiji JNA i paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine, zajednčki vijenac položili su i svijeće zapalili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i Vlade Andrej Plenković.

Počast stradalima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odala su i izaslanstva vukovarskih branitelja te grada Vukovara, a potom su vijence položila i svijeće zapalila i druga brojna izaslanstva među kojima i grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem te brojnih drugih hrvatskih gradova, županija te braniteljskih i stradalničkih udruga, među kojima su bili i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Podjela priznanja i zahvalnica zaslužnim članovima UHBDRP BPŽ

podjela 01U prostorijama Mjesnog doma "Josip Juraj Strossmayer" u Slavonskom Brodu, 10. studenog 2017. godine, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije organizirana je podjela priznanja i zahvalnica zaslužnim pojedincima za ostvarene sportske rezultate tijekom 2017. godine.

Zasluženo priznanje dobili su članovi malonogometne momčadi koji su predstavljali UHBDRP BPŽ na sportskim natjecanjima i događanjima tijekom ove godine, osvojivši  pri tom 2. mjesto na 21. Memorijalnom turniru "Josip Jović" održanom 29. srpnja 2017. u Aržanu i 1. mjesto na ovogodišnjim 7. sportskim susretima ZUHBDRP RH, održanim 16. rujna 2017. u Virovitici. Predsjednik Željko Golubičić uručio je priznanja Zdravku Kamenjašu (treneru-igraču), Tomislavu Vlainiću, Nenadu Đakoviću, Mati Brekalu, Boži Peiću (vrataru), Josipu Cipru, Anti Budimiru, Berislavu Vardiću i Domagoju Matoševiću.

Za ostvarene izuzetne rezultate u streljaštvu, priznanja su primili: Ivica Franjić, Mirko Cimbal i Ivica Antolić, dok su priznanja za odlične rezultate u disciplini šah dobili Antun Mataić i Ivan Mihalj. U disciplini bela nastupali su Katica Golubičić i Martin Živić, kojima je ovom prigodom također uručeno zasluženo priznanje.

Posebna priznanja dobili su Zlatan Jerković i Krešimir Šimić, za sudjelovanje i predstavljanje UHBDRP BPŽ u službenom državnom protokolu na kninskoj tvrđavi prigodom obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, održanom 5. kolovoza 2017. u kraljevskom gradu Kninu.

Zahvaljujući odličnim ostvarenim rezultatima naših predstavnika i natjecatelja na ovogodišnjim 7. sportskim susretima Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, UHBDRP BPŽ je proglašena ukupnim pobjednikom sportskih susreta, te je napokon osvojen i prijelazni pehar.

Uručene su ovom prilikom i zahvalnice zaslužnim sponzorima i pojedincima za osobit doprinos i svesrdnu pomoć u radu UHBDRP BPŽ tijekom 2017. godine, a to su: Brodska Posavina d.d., Javnobilježnički ured Robert Anton Čečatka, KUPIDR BPŽ-e, Udruga HVIDR-a Slavonski Brod, Mato Opačak, Opći sindikat MUP-a RH Podružnica PU brodsko-posavske, Ante Zovak, PU brodsko-posavska, Šahovski klub invalida "HVIDRA" Slavonski Brod, Tamburaški sastav Župe Duha Svetoga i TDA BROD d.o.o.

Opširnije...

Položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, te civilne žrtve iz Domovinskog rata povodom blagdana Svih svetih

svisveti 2017 04U spomen na sve poginule i umrle hrvatske branitelje, te civilne žrtve iz Domovinskog rata, 31. listopada 2017. položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana.

Uz izaslanstva Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, Zajednice udruga HVIDR-a BPŽ i Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji, predstavnika Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda, roditelja stradalih hrvatskih branitelja te brojnih političkih stranaka, ispred Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, vijenac je položio i upalio svijeću, predsjednik Željko Golubičić.

U prigodi blagdana Svih svetih položeni su vijenci i zapaljene svijeće u Novoj Gradiški kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima na novogradiškom bojištu u Domovinskom ratu, te na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje su u ime UHBDRP BPŽ nazočili Đuro Keser i Mirko Cimbal.

Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, te civilne žrtve iz Domovinskog rata, biti će služena na Dušni dan, u četvrtak, 2. studenog 2017. na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu s početkom u 9:00 sati.

Opširnije...

Ustrojavanje pričuvnih postrojbi Oružanih snaga RH

morh logoMinistarstvo obrane RH upućuje pozive za vojne obveznike radi smotriranja (ažuriranja podataka), priopćavanja rasporeda u pričuvne postrojbe Oružanih snaga RH te obuke i osposobljavanja, a s ciljem popune šest pričuvnih pješačkih pukovnija.

Pojedinačni pozivi upućuju se razvrstanim pričuvnicima (vojnici, dočasnici i časnici), a to su osobe koje su odslužile vojni rok ili su bili na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojno stručna specijalnost, do 55 godina starosti, do kada zakonski traje vojna obveza.

Pričuvna komponenta Oružanih snaga RH ima namjenu i zadaću, zajedno s djelatnim sastavom, sudjelovati u obrani teritorijalne cjelovitosti, suvereniteta i neovisnosti Republike Hrvatske, doprinositi međunarodnoj sigurnosti i dati potporu civilnim institucijama u sklopu zaštite i spašavanja u slučaju katastrofa (potres, poplava), protupožarne zaštite, traganja i spašavanja i dr.

Pričuvnici koji su zaposleni, a pozvani su zbog izvršenja vojne obveze zadržavaju prava iz radnog odnosa, što je regulirano Zakonom o radu. Pričuvnik koji je primio poziv na osposobljavanje ili vježbu dužan je obavijestiti svog poslodavca da ga u razdoblju navedenom u pozivu neće biti na radnom mjestu. Po završetku osposobljavanja ili vježbe pričuvnik će dobiti potvrdu kojom će opravdati svoj izostanak s posla. Poslodavac ostvaruje pravo na troškove naknade plaće i drugih materijalnih prava pričuvnika koji su pozvani radi izvršavanja vojne obveze, koje nadoknađuje Ministarstvo obrane. Navedenu naknadu poslodavac ostvaruje na pisani zahtjev, u kojem navodi iznos koji potražuje te IBAN na koji se treba izvršiti isplata naknade, a dostavlja ga na adresu: Ministarstvo obrane RH, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Stančićeva 6, 10000 Zagreb.

Opširnije...

Zanimljive fotke

KRIŽNI PUT

Tvrđava - 24.03.2018. u 17:30 sati

Brojač posjeta

Članarina za 2018.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice