IMG 5190U organizaciji MUP-a, Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH, dvadeset i dvoje djelatnika iz PU brodsko-posavske, požeško-slavonske i bjelovarsko-bilogorske sudjelovalo je na duhovnim vježbama od 10. do 13. ožujka 2015. godine u UJ „Valbandon“ u Valbandonu, a voditelj duhovni vježbi bio je vlč. Davorin Anđić, policijski kapelan kapelanije „Sv. Marko evanđelist“ PU brodsko-posavske.

Ispred PU brodsko-posavske na duhovnim vježbama sudjelovali su policijski službenici Darija Jurišković (PGP St Gradiška), Dragan Budimir (PP Vrpolje), Darko Krsnik i Ivan Delač (PGP Slav. Brod), te Željko Golubičić (OKCP), ujedno i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ.

Duhovne vježbe bile su prožete razmišljanjem o čovjeku kao živom biću koje je u stalnoj potrazi za Bogom koji jedini može pružiti smisao i radost života. Vlč. Davorin je, na samom početku, upoznao sudionike sa svrhom i značenjem duhovnih vježbi. Naglasak je stavio na vlastito razmišljanje i dolazak do odgovora na pitanja koja nam se svakodnevno postavljaju. Kroz predavanja, molitvu te svakodnevnu svetu misu, voditelj je nastojao potaknuti na kvalitetniji pristup vlastitoj vjeri koju živimo i po kojoj smo pozvani trajno mijenjati sebe i svoju okolinu.

Osim radnog dijela – predavanja, voditelj je u propovijedima na svetim misama, tumačeći dnevna čitanja, svakom sudioniku duhovnih vježbi približavao život i primjer Isusa Krista. U sakramentu ispovijedi, osobnom razgovoru ili zajedničkoj molitvi, svatko je za sebe pronašao ono što mu je najpotrebnije kako bi ponovno u svakodnevnom životu radio za opće dobro.

U rekreativnom dijelu, tijekom duhovnih vježbi, posjetili smo i obišli grad Poreč gdje smo u Eufrazijevoj bazilici slavili svetu misu. Osim Poreča, posjetili smo i razgledali grad Motovun.

Duhovne vježbe, završile su u ozračju novog iskustva zajedništva i prijateljstva.

Članarina za 2018.