grah fest 2020 40Članovi UHBDRP BPŽ sudjelovali su 11. siječnja 2020,g, na tradicionalnom natjecanju u kuhanju graha pod nazivom "4. GRAH FEST 2020." u organizaciji Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice Grada Nove Gradiške, u prigodi obilježavanja 28. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

U kuhanju graha se natjecalo 30-tak ekipa, među kojima su bile slijedeće ekipe: Grada Nova Gradiška, Policijske postaje Stara Gradiška, Policijske postaje Nova Gradiška, Hrvatske seljačke stranke, Udruge pčelara „Nektar”, HKUU „Trenk”, Eko Kong Nova Gradiška, Savski lađari Rugvica, Vodovod Zapadne Slavonije, Moto klub „Slavonija”, Enduro klub Staro Petrovo Selo, Gradska glazba Nova Gradiška, DVD Ljupina, Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška, Pokladno jahanje Bodovaljci, „Iskusna kuhača” – Udruga umirovljenika Nova Gradiška, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade pukovnije Nova Gradiška, Udruga vinogradara i voćara „Slavča” Nova Gradiška, Lovačka udruga „Podložje” Gorice, Caffe bar „Hubert”, Braniteljska udruga „Prijatelji rijeke Save”, Caffe bar „Slavča”, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko posavske županije, Rukometni veterani Nova Gradiška, Goran team, OPG Lalić, Obrt „Plastika”, PPK Nova Gradiška, „Carpe diem” mafija.

Pobjednički grah skuhala je ekipa „Savski lađari” Rugvica, druga je ekipa Hrvatske seljačke stranke, treća ekipa PPK Nova Gradiška. Dodijeljena je i posebna nagrada za najuređeniji štand, koju je dobila brojna ekipa Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk” iz Nove Gradiške i njihova članica Anka Kosić.

Ekipu UHBDRP BPŽ sačinjavali su: Darko Tomić-Tomulja (glavni kuhar), asistenti Zoran Džeba i Pero Lukić, dok su im cjelodnevnu moralnu podršku davali: Dubravka Kovačić, Ivan Milašinović, Đuro Keser, Zdenko Josipović, Milan Kulić, Drago Matošević, Dario Pavić, Mirko Cimbal, Zrinko Kapetanić i Vlatko Krznarić.

Zahvalnica

Valentinovo