Godisnja ZUHBDRP 2019 37Danas je u velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije u Požegi s početkom u 11:00 sati održana Izvještajna skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske za 2018. godinu, na kojoj su u ime UHBDRP BPŽ nazočili predsjednik Vlatko Krznarić i dopredsjednik Zlatan Jerković.

Izvještajna skupština ZUHBDRP RH započela je intoniranjem državne himne "Lijepa naša Domovino" i minutom ponosne tišine u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, nakon čega se nazočnima obratio predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić, koji je i službeno otvorio skupštinu, uz ranije usuglašen prijedlog za izbor članova Radnih tijela skupštine.

Skup je uvodno pozdravio domaćin i predsjednik novoosnovane požeške policijske udruge Zoran Renka, nakon čega je skupštinu nastavio voditi izabrani predsjednik Radnog predsjedništva Edim Muratović.

Nakon verifikacije broja nazočnih delegata, predloženi Dnevni red je djelomično izmijenjen i usvojen kao takav u cjelosti. Odmah na početku, temeljem ranije zaprimljene zamolbe, u članstvo ZUHBDRP RH jednoglasno je primljena Udruga hrvatske policije, hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije, kako bi njeni predstavnici mogli pravovaljano sudjelovati u radu skupštine. Predsjednik ZUHBDPR RH je podnio izvješće o radu za 2018.g., te izvješće o financijskom poslovanju Zajednice.

Predsjednik Nadzornog odbora Zlatan Jerković podnio je izvješće o radu Nadzornog odbora koji je utvrdio kako nije bilo napravilnosti u radu, a Saša Čajsa je u ime predsjednika Suda časti Stjepana Kušena, podnio Izvješće o radu toga tijela, kojim je konstatirano kako tijekom 2018.g. nije bilo podnesenih prijava za stegovni postupak.

Nakon kraće rasprave, sva izvješća su jednoglasno usvojena, te se pristupilo usvajanju Plana i programa, te Financijskog plana za slijedeću godinu, koji su također nakon kraće rasprave jednoglasno usvojeni.

Na kraju radnog dijela skupštine raspravljalo se o prijedlogu kandidature Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar za domaćinstvo i organizaciju jubilarnih 10. Sportskih susreta ZUHBDRP RH, koji će biti održani 19. rujna 2020.g. u herojskom gradu Vukovaru. Prijedlog je obrazložio Mato Dudić, a isti je potom jednoglasno usvojen. Sve članice Zajednice stavile su se vukovarcima na raspolaganje, te im ponudili svesrdnu pomoć u organizaciji i realizaciji 10. Sportskih susreta ZUHBDRP RH.

Likovno-literarna

Petak, 20.12.2019. - SLAV. BROD