Vukovar SBZa sve građane Brodsko-posavske županije koji nisu u mogućnosti 18. studenog 2019. sudjelovati u "Koloni sjećanja" u Vukovaru

U suradnji s Odjelom za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda i Udruge civilnih žrtava Domovinskoga rata i ove godine planiramo zajedno obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. g. i to na sam dan, a ne u predvečerje kao prijašnjih godina, radi nedjeljnoga rasporeda u župi, te veće mogućnosti uključivanja školske djece i drugih vjernika i građana.

Stoga će obilježavanje u Slavonskom Brodu biti u ponedjeljak, 18.11.2019. po slijedećem rasporedu:

16:30 sati - molitva krunice u tvrđavskoj kapeli;

17:00 sati - sv. misa za sve žrtve Vukovara i Domovinskoga rata u tvrđavskoj kapeli;

Nakon mise oko 17:45 sati ispred kapele - molitva za sve žrtve Domovinskog rata i nakon toga polaganje lampiona duž Vukovarske ulice u Slavonskom Brodu.

Mnogi će toga dana biti u Vukovaru, no svi oni koji su kod kuće bit će u duhu s njima i ovaj vrijedni spomen će obilježiti u našem gradu. Lijepo je pozvati vjernike i građane da upale lampione u svojim prozorima u znak zajedništva i spomena na žrtvu Vukovara i sve žrtve Dom. rata. Biskupi su i ove godine pozvali da zvona na našim crkvama, koje ih imaju, zvone u 18:11 sati i pozovu nas na molitvu.

Želeći da i ove godine dostojanstveno i kršćanski obilježimo ovaj dan, srdačno pozdravljam, Ivan Lenić, župnik i dekan.

Likovno-literarna

Petak, 20.12.2019. - SLAV. BROD