Daruvar 2019Našu udrugu na ovom događanju predstavljali su: Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Saša Kolar i Zvonko Tolić

U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91., danas je 19. kolovoza 2019. u Daruvaru dostojanstveno obilježena 28. obljetnica početka Domovinskog rata i Dan hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara.

Mnogobrojni gosti, predstavnici MUP-a RH i gradskih vlasti, te članovi braniteljskih udruga i predstavnici članica ZUHBDRP RH s područja cijele Republike Hrvatske, okupili su se u ispred Gradske uprave te su se u "Koloni sjećanja" uputili zapaliti svijeće kod spomen obilježja nestalim hrvatskim braniteljima i građanima grada Daruvara, te se kolona potom uputila prema Spomeniku hrvatskim braniteljima Daruvara u parku grofa Antuna Jankovića, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće, a potom su se svi nazočni kratkom molitvom pomolili za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio Ivo Gjaić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91., koji je podsjetio što se u Daruvaru događalo 18./19. kolovoza 1991. godine, kada su malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar i dragovoljci obranili Policijsku postaju Daruvar kao i samo središte grada od žestokog napada pobunjenih Srba. U tom zločinačkom srbočetničkom pohodu, tada su nasilno odvedeni hrvatski policajci Marijan Petrovečki, Darko Petrovicki i Damir Rambousek, a njihova sudbina do danas nije poznata i još uvijek se vode kao nestali.

Policijska postaja Daruvar Odlukom Predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinde Grabar - Kitarović odlikovana je odličjem Red Nikole Šubića Zrinskog za „junački čin u Domovinskom ratu“, a Statutom Grada Daruvara 18. kolovoza proglašen je Danom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara.

Daruvar 2019 08

OVDJE MOŽETE POGLEDATI CIJELU FOTOGALERIJU