Garesnica 01U subotu, 29. lipnja 2019. svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Garešnice i Općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima kod zgrade gradske uprave, a potom je uslijedio mimohod hrvatskih branitelja do župne crkve u kojoj je služena sveta misa. Nakon mise svi u se uputili na jezero Skresove, gdje je organizirano postrojavanje postrojbi te domjenak.

U večernjim satima na otvorenom prostoru garešničke gradske tržnice održan je veličanstven koncert Marka Perkovića Tompsona.

Izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na ovoj svečanosti sačinjavali su: Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Saša Kolar, Vlado Radošić, Zvonko Tolić, Željko Sekulić, Bernard Matošević, Boro Mišić, te Sandra i Barbara Krznarić, Gorana Radošić i Dubravka Kovačić.

Garesnica 01

Garesnica 1