108 2019 4Danas je svečano obilježena 28. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG RH, na kojoj su među mnogobrojnim predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga,  te predstavnika lokalnih vlasti i političkih stranaka, nazočili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Polaganju vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu nazočili su uz predsjednika Vlatka Krznarića, tajnik Ivica Franjić, te članovi Zoran Džeba i Marjan Jerković. Uslijedilo je potom polaganje vijenaca kod spomen obilježja Prvom hrvatskom predsjedniku i Vrhovnom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu u Slavonskom Brodu, nakon čega je u Podcrkavlju, mjestu osnutka brigade, služena sv. misa zaušnica za sve poginule hrvatske branitelje.

Nakon sv. mise uslijedilo je polaganje vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Podcrkavlju, te je u mjesnom domu u Grabarju održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podcrkavlje, koja na današnji dan ujedno obilježava kao Dan općine Podcrkavlje, u spomen na dan kada je u tom mjestu 28. lipnja 1991.g. ustrojena 108. brigada ZNG RH Slavonski Brod.

108 2019 2

108 2019 5