Maraton 2019U organizaciji Trkačkog kluba Brace i Ultramaraton kluba Mazator, u subotu 22. lipnja 2019. održan je 13. ultramaraton 108 km za 108. brigadu ZNG RH, od Ovčare - Vukovara do Slavonskog Broda.

Unatoč vrlo promjenjivim vremenskim uvjetima duž cijele trase ultramaratona, te grmljavinskom nevremenu i jakoj kiši na ulasku u cilj u Slavonskom Brodu, maratonci nisu posustajali i svi su sretno stigli na brodsko Korzo. Na taj način su maratonci svojim trkačkim koracima još jednom iskazali pijetet svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i ujedno evocirali uspomenu na legendarnu slavonskobrodsku 108. brigadu ZNG RH.

Na dočeku ultramaratonaca u Slavonskom Brodu i polaganju vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, uz mnogobrojne članove braniteljskih udruga, nazočili su i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, Vlatko Krznarić, Ivica Franjić i Zoran Džeba.