Krizni put 2019Domovinski križni put za hrvatske branitelje, invalide Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja i civilne stradalnike i sve građane - SUBOTA, 13.04.2019. - Tvrđava Slavonski Brod - s početkom u 17:30 sati.

Sveta misa u 17:30 sati

- Misno slavlje u Kapeli s početkom u 17:30 sati

- Planirano trajanje do 18:15 sati, nakon čega se predstavnici udruga prema priloženom popisu raspodjeljuju po postajama (poželjno je da po jedan predstavnik Udruge dođe 15 minuta prije mise kako bi se dogovorili oko postaja)

Pobožnost Križnog puta u 18:30 sati

Postaje će, kao i dosadašnjih godina biti obilježene bakljama i lampionima (4 lampiona), uz to da će ove godine biti slika koja označava navedenu postaju - predviđeno je da na svakoj postaji stoji po 6 predstavnika udruga – 1 nosi križ koji će mu biti predan od prethodne postaje, 1 drži sliku postaje, 4 predstavnika udruga nose lampione.

Po dolasku na postaju treba upaliti lampione - predstavnici udruga koji nose barjake, ostali članovi udruga koji nisu na postajama i vjernici polaze od kapele i sudjeluju u povorci.- za vrijeme križnog puta lampioni su upaljeni te po završetku ostavljaju se kod: Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, Spomenika poginuloj djeci kraj Save i spomenika „Djevojčica“ ispred OŠ „Hugo Badalić“.

Raspored postaja

Likovna kolonija