P2210056Sukladno dosadašnjoj pozitivnoj praksi, u Slavonskom Brodu je 21. veljače 2019.g. održan radni sastanak načelnika PU brodsko-posavske Antuna Valića i njegovog zamjenika Ivice Kovačevića s predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koju su ovom prigodom predstavljali predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednik Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić i član Izvršnog odbora Ivica Đaković, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska.

Tijekom sastanka predstavnici Udruge su upoznali načelnika Antuna Valića i zamjenika načelnika Ivicu Kovačevića s kadrovskim promjenama koje su početkom godine napravljene na održanoj Izvanrednoj skupštini UHBDRP BPŽ, nakon čega su im prezentirali Plan aktivnosti i kalendar obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, koje će Udruga provoditi tijekom godine.

Načelnik Antun Valić je u svom izlaganju čestitao svim članovima Udruge na dosadašnjem kvalitetnom i predanom radu, ali i na promicanju istine o Domovinskom ratu. Dao je također bezrezervnu podršku novoizabranom vodstvu Udruge, te je poželio puno uspjeha u budućem radu i provođenju planiranih aktivnosti.

Istaknuo je potom, kako je PU brodsko-posavska uvijek do sada imala vrlo dobru suradnju sa svim udrugama hrvatskih branitelja proisteklim iz Domovinskog rata, što će svakako i ubuduće biti praksa, a prvenstveno s braniteljskim udrugama koje okupljaju bivše, ali isto tako i sadašnje pripadnike MUP-a RH.

Na inicijativu Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska Ivice Đakovića, pokrenuta je inicijativa za potpisivanje Povelje o međusobnoj suradnji između Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine MUP-a RH Slavonski Brod, Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata policije Hrvatske i Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH. Prijedlog je prihvaćen i pristupit će se njegovoj realizaciji u što skorijem vremenu.