Sibinj 2019Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i odavanjem počasti Sibinjskim žrtvama kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Općina Sibinj danas je obilježila svoj Dan, ujedno obiježavajući i 84. obljetnicu pogibije osmorice seljaka iz odvoračkih sela koje su 19. veljače 1935. mučki ubili pripadnici tadašnjeg komunističkog režima. Prigodni program priredili su i učenici i nastavnici Osnove škole koja nosi ime Sibinjskih žrtava i koja je također danas proslavila svoj dan.

U spomen Sibinjskim žrtvama ali i svim poginulim hrvatskim braniteljima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenicima u Sibinju počast su odala brojna izaslanstva: izaslanik Predsjednice RH Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, izaslanik Predsjednika Vlade i Predsjednika Hrvatskog sabora,, zastupnik Pero Ćosić, predstavnici Brodsko-posavske županije, gradova Slavonskog Broda i Vukovara, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vojske i Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata te poliitčkih stranaka.

Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije predstavljali su dopredsjednik Zlatan Jerković i tajnik Ivica Franjić, koji su u pratnji Ive Đogaša, zamjenika predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije položili zajednički vijenac i upalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu!

Foto: SB_Plus

Sibinj 2019