Promocija naslovNa poziv načelnika Općine Sibinj Josipa Pavića, članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, nazočili su 18. veljače 2019.g. u Sibinju, predstavljanju dopunjenog izdanja knjige Vilima Karlovića "Preživio sam Vukovar i Ovčaru", koji je ujedno ovom prigodom iznio svoje svjedočanstvo o proživljenim strahotama Vukovara i Ovčare.

Njegovo svjedočanstvo upriličeno je u sklopu obilježavanja 84. obljetnice Sibinjskih žrtava, dana sjećanja na ubijene seljake odvoračkih sela koji su u trenutku kada su ubijeni imali između 19 i 38 godina i iza kojih je 17 djece ostalo bez očeva. Upravo u toj činjenici stradavanja i borbe za Hrvatsku državu nađena je poveznica i sa Domovinskim ratom u kojem su i Sibinjci dali svoj ogroman obol.

Na ovom događanju, Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predstavljali su: predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednik Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, rizničar Tihomir Čengić, te članovi Zoran Džeba, Darko Kolić, Ivan Vrljić-Kinez, Marko Pajić i Franjo Pavlović-Ančurovski.

Promocija naslov

13.12.2018. u Slavonskom Brodu