3 sjednica 1U Sikirevcima je 24. listopada 2019. u službenim prostorijama Općine Sikirevci s početkom u 17:30 sati održana 3. sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, kojoj je domaćin bio član Izvršnog odbora Martin Živić u suradnji s Općinom Sikirevci i načelnikom Josipom Nikolićem.

Sjednici su nazočili svi članovi Izvršnog odbora: predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednici Miroslav Matić i Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, blagajnik Tihomir Čengić, Zdravko Kamenjaš, Martin Živić, Vlado Radošić i Ivica Đaković, te administrativno-poslovna tajnica Dubravka Kovačić, dok su u svojstvu gostiju sjednici nazočili članovi Udruge Zoran Džeba i Saša Kolar, te načelnik Općine Sikirevci Josip Nikolić i načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić.

Tijekom sjednice je podneseno i usvojeno izvješće o dosadašnjim provedenim planskim aktivnostima u kojem je istaknuto kako je Udruga od zadnje održane sjednice sudjelovala u 32 razne aktivnosti s ukupno 337 članova, te je ovom prigodom istaknuta izuzetno odlična suradnja s PU brodsko-posavskom i njenim načelnikom Antunom Valićem, kao i sa svim njegovim suradnicima.

Potom je usvojeno financijsko izvješće, koje je obuhvatilo sve aktivnosti i financijske transakcije, a poglavito se odnosilo na obilježavanje Dana udruge, te provedbu projekta Likovne kolonije "Boje Hrvatske nikada ne blijede" održane prigodom obilježavanje Dana pobjede u Davoru, te je podneseno izvješće o plaćenim članarinama, s kojim su svi nazočni bili zadovoljni, jer je uočeno povećanje uplata članarine u odnosu na protekle godine.

Donesene su potom Odluke iz nadležnosti Izvršnog odbora o prijemu novih članova i izradi članske značke, te imenovanju 5 delegata za Izvještajnu skupštinu KUPIDR BPŽ. Udruga započinje pripremne radnje u suradnji s PU brodsko-posavskom na kandidiranju i realizaciji projekta izradne spomen ploča na policijskim postajama u spomen na sve poginule i nestale hrvatske policajce PU brodsko-posavske u Domovinskom ratu.

Usvojen je plan aktivnosti za naredno razdoblje, kojim je sukladno godišnjem Planu rada, previđeno sudjelovanje članova Udruge na polaganju vijenaca i paljenju svijeća za blagdan Svih svetih, te sudjelovanje u Koloni sjećanja u Vukovaru, 18. studenog 2019.g. Krajem prosinca biti će održana tradicionalna 4. po redu Likovno-literarna večer hrvatskih branitelja u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, dok će u mjesecu siječnju 2020.g. biti održana redovna Izvještajna skupština UHBDRP BPŽ. I na kraju, jednoglasno je donesena Odluka, kojom će Udruga pristupiti organizaciji zabave za Valentinovo, 14. veljače 2020.g. pod nazivom "Valentinovo s policijom".

Na kraju sjednice, predsjednik Vlatko Krznarić je u ime svih članova Udruge uručio prigodan sat na dar tajniku Ivici Franjiću, za njegov osobni doprinos kroz službovanje u hrvatskoj policiji tijekom Domovinskog rata, te za dugogodišnji doprinos i požrtvovni rad u Udruzi. Vlado Radošić je potom uručio knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991. i 1992." načelniku Općine Sikirevci Josipu Nikolići i nazočnim dužnosnicima PU brodsko-posavske.

3 sjednica 1

3 sjednica 2

3 sjednica 4

3 sjednica 5

3 sjednica 6

Povrata na naslovnicu