izvjestajna skupstina 2020 01U Domu HVIDR-a u Slavonskom Brodu, dana 7. ožujka 2020. s početkom u 11:00 sati održana je redovna Izvještajna skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije za proteklu 2019. godinu.

Skupština je započela s radom intoniranjem himne "Lijepa naša", nakon čega je minutom ponosne tišine odana dužna počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, a potom je predsjednik udruge Vlatko Krznarić pozdravio sve nazočne članove udruge, kao i uvažene goste: načelnika PU brodsko-posavske Antuna Valića, načelnika PGP Slavonski Brod i predsjednika Međunarodnog policijskog udruženja IPA, Sekcija Hrvatska - Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska Ivicu Đakovića, predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ Branka Cindrića, te predsjednika Udruge HVIDR-a Slavonski Brod Matu Pudića.

Skupštinu je potom nastavio voditi Mladen Ivezić u svojstvu predsjednika Radnog predsjedništva, dok su za članove toga tijela izabrani Zdravko Kamenjaš i Vlatko Krznarić, a Dubravka Kovačić je izabrana za zapisničarku. Verifikacijsko povjerenstvo je konstatiralo kako je nazočan dovoljan broj članova udruge za donošenje pravovaljanih odluka.

Uslijedili su potom pozdravni govori gostiju, koji su svi redom pohvalili rad i zalaganje članova udruge, te su naglasili izuzetno dobru suradnju kako s PU brodsko-posavskom, tako i sa KUPIDR BPŽ, te sa Udrugom HVIDR-a Slavonski Brod, ali i sa svim ostalim braniteljskim i stradalničkim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

Izvješće o radu i Financijsko izvješće je prezentirao predsjednik Vlatko Krznarić, dok je detaljno izvješće Nadzornog odbora podnio njegov predsjednik Pero Lukić, koji je konstatirao kako je udruga predano radila temeljem Plana i programa, a financijsko poslovanje je vođeno u skladu sa zakonom. Kratko izvješće Suda časti, u ime predjednika Zrinka Kapetanića je pročitao predsjednik Radnog predsjedništva Mladen Ivezić, u kojem je konstatirano kako Sud časti nije zaprimio niti jednu prijavu za postupanjem, stoga se nije imamo potrebe niti sastajati tijekom 2019.g.

Članovi skupštine su potom jednoglasno usvojili sva podnesena izvješća, te se pristupilo donošenju Odluka iz nadležnosti skupštine, među kojima je usvojena odluka kojom se sve članice udruge oslobađaju plaćanja članarine za 2020.g., kao i članovi Tamburaškog sastava "Bećari", koji su svi redom članovi UHBDRP BPŽ. Na osobni zahtjev, dužnosti dopredsjednika i člana Izvršnog odbora razriješen je Zlatan Jerković, te je za novog člana Izvršnog odbora izabran Željko Sekulić, dok je za novog dopredsjednika imenovan Zdravko Kamenjaš.

Jednoglasnom odlukom u počasno članstvo UHBDRP BPŽ primljen je Antun Valić, načelnik PU brodsko-posavske, te je usvojen prijedlog kako članarina za 2020.g. ostaje u visini 100,00 kn. Donesena je potom odluka kojom se iz praktičnih i operativnih razloga, a u skladu sa Statutom mijenja adresa sjedišta udruge, te će ubuduće udruga imati sjedište i svoj poslovni prostor u Slavonskom Brodu, u sklopu Doma HVIDR-a Slavonski Brod. U objedinjenoj točki Dnevnog reda su jednoglasno usvojena sva izvješća, kao i predložene odluke od strane predsjednika i Izvršnog odbora.

Usvojen su potom Plan rada i Financijski plan za 2020.g., nakon čega je pod točkom razno predsjednik Udruge HVIDR-a Slavonski Brod Mato Pudić ukratko upoznao sve nazočne s odobrenim projektom "Mreža SB" u vrijednosti 2 milijuna kuna, koji ima za cilj pomoći invalidima Domovinskog rata, ali i braniteljskoj populaciji općenito u nizu životnih segmenata. Skupu se potom kratko obratila administrativno-poslovna tajnica Dubravka Kovačić uz riječi hvale za realizaciju ovog projekta Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, dok je predsjednik Vlatko Krznarić na samom završetku rada skupštine, upoznao nazočne s odrađenom humanitarnom zabavom "Valentinovo s policijom", kojom prigodom je prikupljen iznos od 8.390,00 kn, a isti je uplaćen za operaciju 11-godišnje djevojčice Lee Vurušić iz Slavonskog Broda. Skupština je završila s radom u 12:30 sati, nakon čega su se članovi udruge i gosti nastavili družiti uz prigodan skromni domjenak i okrijepu.

Foto: Anton Marijanović i Mladen Ivezić

Povrata na naslovnicu