likovno literarna 2017 04U subotu 16.12.2017.g. s početkom u 17:00 sati u dvorani Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije organizirala je 2. Likovno-literarnu večer hrvatskih branitelja.

Uz obilježavanje predstojeće svetkovine Božića, kroz javni uvid u dio svojeg djelovanja, čime je dostojanstveno i časno predstavila hrvatske dragovoljce i hrvatske branitelje Domovinskog rata. Ovi su hrvatski branitelji i braniteljice kistom i perom zamijenili puške, a nakon ratnih trauma posvetili su se umjetničkom stvaralaštvu, kako bi bez obzira da li su se umjetnošću bavili i prije Domovinskog rata, obogatili sebe i druge, ali ujedno i cijelu društvenu zajednicu u kojoj žive i stvaraju.

Uz mnogobrojne goste i članove braniteljskih udruga, skupu je nazočio brigadir Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, koji je ujedno obnašao dužnost izaslanika Tome Medveda, ministra hrvatskih branitelja, u pratnji Ive Đogaša zamjenika predsjednika KUPIDR BPŽ-e.

Slikari i pjesnici čiji su se radovi mogli pogledati i poslušati: Ivan Kinez Vrljić, Drago Matošević, Ivan Došlić, Ivica Odobašić, Ljubica Senjić, Josip Lakušić, Stjepan Gabrić i Krešimir Šimić, koji je bio spriječen nazočiti, no njegovu prekrasnu pjesmu "Samo jednu Domovinu imam", vrlo emotivno je pročitala Katica Golubičić.

Članarina za 2018.