dsc 0003Kao i svake godine, mnogobrojni članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, sudjelovali su 18. studenog 2017. u "Koloni sjećanja" u Vukovaru.

Najtužniji dan u povijesti Vukovara - kada je 18. studenog 1991. grad pao u ruke srpskog agresora. Tijekom tromjesečne opsade poginulo je 1624-ero hrvatskih branitelja i civila. Njima u čast i ove godine gradom herojem prošla je "Kolona sjećanja" koju su predvodili hrvatski branitelji grada Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih i nestalih.

Rame uz rame, svatko u svojim mislima i sjećanjima na 1991., bez riječi koračali su Vukovarci i svi oni koji su ih došli poduprijeti na njihovu tragičnu godišnjicu. Od vukovarske bolnice do Memorijalnoga groblja koračali su isključivo s jednim ciljem - odati počast žrtvama.

U spomen na hrvatske branitelje i civile stradale u agresiji JNA i paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine, zajednčki vijenac položili su i svijeće zapalili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i Vlade Andrej Plenković.

Počast stradalima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odala su i izaslanstva vukovarskih branitelja te grada Vukovara, a potom su vijence položila i svijeće zapalila i druga brojna izaslanstva među kojima i grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem te brojnih drugih hrvatskih gradova, županija te braniteljskih i stradalničkih udruga, među kojima su bili i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Najava događanja

Članarina za 2017.