dan udruge 001GORNJI ANDRIJEVCI - U subotu, 20. svibnja 2017. članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, uz nazočnost svojih gostiju, svečano su obilježili Dan udruge, 11. obljetnicu osnutka u sklopu koje su održane 2. sportske igre UHBDRP BPŽ.

Svečanost obilježavanja započela je polaganjem vijenca, molitvom i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Sibinju, nakon čega je svečanost nastavljena u Gornjim Andrijevcima, gdje su u sklopu obilježavanja održane 2. sportske igre UHBDRP BPŽ u disciplinama: mali nogomet, šah, bela i streljaštvo.

Ovo vrlo lijepo okupljanje hrvatskih branitelja-policajaca iz Domovinskog rata, uveličali su članovi Udruge 108. brigade ZNG RH, malonogometna momčad djece hrvatskih branitelja općine Sibinj, članovi Šahovskog kluba "HVIDRA-BROD" i Hrvatskog časničkog zbora BPŽ, GSD "Požega 1871", te članovi Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije iz Vukovara, Osijeka, Požege, Daruvara i Siska, te osobno svojom nazočnošću predsjednici navedenih udruga Mato Dudić, Darko Mikolin, Ivo Gjaić, ratni zapovjednici Specijalne jedinice policije PU brodsko-posavske Stjepan Vuković i Ladislav Ostopanj i predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske Marijan Smernić.

Cjelodnevno druženje i sportska natjecanja odvijala su se u službenim prostorijama i na nogometnom terenu NK "ASK" Gornji Andrijevci, koja su potrajala do kasnih popodnevnih sati, nakon čega je u Mjesnom domu u Gornjim Andrijevcima upriličen zajednički ručak za sve natjecatelje i uzvanike, gdje predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić svečano uručio priznanja najboljim pojedincima i momčadima za ostvarene sportske rezultate tijekom natjecanja, o čemu ćemo sačiniti i objaviti detaljan izvještaj sa svim ostvarenim rezultatima.

U ime domaćina i Mjesnog odbora Gornji Andrijevci, skup je pozdravio Franjo Pavlović Ančurovski, koji je ujedno predvodio molitvu prije objeda, za  duše svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata, nakon čega se pozdravnim riječima obratio i predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić.

Kako je predsjednik UHBDRP BPŽ Željko Golubičić bio odsutan zbog sudjelovanja na 25. Vojno-policijskom hodočašću u Lourdesu, kao predstavnik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, skup je pozdravio tajnik Vlatko Krznarić, koji je uz Katicu Golubičić bio koordinator za organizaciju obilježavanja Dana udruge i održavanje 2. sportskih igara UHBDRP BPŽ - Gornji Andrijevci 2017.

Za dobru zabavu tijekom ovog događanja, pobrinuo se Tamburaški sastav "Župe Duha Svetoga" iz Slavonskog Broda, potpomognuti Muškom pjevačkom skupinom "Veseli šokci", također iz Slavonskog Broda.

Ovim putem se želimo zahvaliti svim našim članovima i sponzorima s područja općine Sibinj, na svesrdnoj i nesebičnoj pomoći u organizaciji Dana udruge, a posebno se zahvaljujemo Mjesnom odboru, Franji Pavlović Ančurovski, te članovima NK "ASK" Gornji Andrijevci i njihovom predsjedniku Zdravku Fareni, na  velikoj pomoći svemu učinjenom kako bi ova 11. obljetnica osnutka UHBDRP BPŽ bila dostojanstveno i svečano obilježena.