fixed background image joomla

croatiaDanas, 3. travnja 2017. na redovnom zasjedanju 24. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, vijećnici su jednoglasno podržali inicijativu i prijedlog Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ da se za Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije službeno proglasi 16. rujna - u spomen na povijesni datum kada su pripadnici Zbora narodne garde i Ministarstva unutarnjih poslova RH, na taj dan 1991. oslobodili slavonskobrodsku vojarnu, a neprijateljska tzv. JNA je tim činom zauvijek nestala s ovih naših prostora.

Inicijativa za proglašenje 16. rujna - Danom hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, pokrenuta je još prošle godine od strane Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, nakon čega je 14. veljače 2017. u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održan je radni sastanak na kojem su nazočili predstavnici svih braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavske županije, te se na istom raspravljalo o predloženom datumu.

Zaključkom nazočnih predstavnika braniteljskih udruga, gotovo jednoglasno je usvojen prijedlog KUPIDR BPŽ-e da se za Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije proglasi 16. rujna, a isti su prijedlog vijećnici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije danas službeno potvrdili i jednoglasno usvojili.

Zanimljive fotke

Brojač posjeta

Članarina za 2018.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice