fixed background image joomla

nadbiskup 17U sklopu kanonske vizitacije Slavonskobrodskog dekanata, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Đuro Hranić susreo se u petak, 17. veljače 2017. u prostorijama Pastoralnog centra Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije.

Na poziv dekana Slavonskobrodskog dekanata preč. Ivana Lenića, odmah je sastavljeno izaslanstovo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, u sastavu: predsjednik KUPIDR BPŽ-e Branko Cindrić, Štefan Paun, Miro Mandić, Željko Golubičić, Krešimir Baković, Đuro Vukovac, Ivan Stipić i Vlatko Krznarić, koji su se vrlo rado odazvali sastanku s preuzvišenim nadbiskupom mons. dr. Đurom Hranićem.

Uz nadbiskupa Hranića sudionici današnjeg sastanka bili su i mons. Luka Marjanović, zatim dekan slavonskobrodskog Dekanata preč. Ivan Lenić i vlč. Dario Hrga, tajnik nadbiskupskog kanonata, te Krešimir Šimić, predstavnik Udruge djece poginulih hrvatskih branitelja, Đuro Dikanović, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Ankica Žuljević, predstavnica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja i Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Na današnjem sastanku, razgovaralo se o problemima braniteljske populacije na koje nailaze u svakodnevnom životu, dok su predstavnici stradalničkih udruga istaknuli još uvijek ne riješen problem nestalih osoba, uglavnom hrvatskih branitelja koji su stradali tijekom Domovinskog rata, a njihovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.

Planirani sastanak u trajanju od jednog sata, potrajao je znatno duže, zahvaljujući upravo velikoj strpljivosti i zainteresiranosti preuzvišenog nadbiskupa mons. dr. Đure Hranića za izlaganje svakog predstavnika udruga, tijekom održanog sastanka. Nadbiskup se u svojoj završnoj riječi srdačno zahvalio braniteljskim i stradalničkim udrugama na odazivu, te je istakao kako je katolička crkva kroz povijest uvijek stajala uz hrvatski narod, što će svakako činiti i ubuduće. Posebice želimo sudjelovati u pomoći i rješavanju životnih problema, kako hrvatskim braniteljima, tako i svim ostalim stradalnicima Domovinskog rata, jer oni su ipak prošli najveće strahote koje se u ratu, na žalost događaju. S posebnom pažnjom gledamo na djecu poginulih hrvatskih branitelja, ali pri tome nikako ne zaboravljamo hrvatske branitelja i stradalnike Domovinskog rata. Vrlo ugodno iznenađen svjedočenjem katoliče vjere, koju je u svom predivnom izlaganju kazivao Krešimir Šimić, predstavnik Udruge djece poginulih hrvatskih branitelja. S mladima ćemo ostvariti posebnu spregu, jer mladi su naša budućnost i budućnost naše Domovine, rekao je završno nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić.

Predsjednik KUPIDR BPŽ-e Branko Cindrić je u ime svih nazočnih uručio skromne darove preuzvišenom nadbiskupu mons. dr. Đuri Hraniću, u znak zahvalnosti na ovom sastanku s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga s područja Brodsko-posavske županije.

nadbiskup 17

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Zanimljive fotke

Brojač posjeta

Članarina za 2018.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice