dsc 0074U nedjelju, 15. siječnja 2017. s početkom u 10:00 sati, pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška u Novoj Gradiški je svečano obilježena 25. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Program svečanosti u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, a nositelj kojeg je bila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnija Nova Gradiška, započeo je polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskih braniteljima i kod spomen obilježja prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u središtu Nove Gradiške.

Svečani program vodio je i moderirao satnik Krešimir Baković, dok je svečanim postrojem državnih stijegova i ratnih zastava zapovijedao satnik Željko Lončar.

Kolona hrvatske časti, na čelu koje su išli hrvatski stijegovi i ratne zastave, zaputila se potom u Dom kulture gdje je upriličen svečani kulturno-umjetnički program i premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Ovčara, neispričana priča".

Ovom svečanom obilježavanju nazočili su predstavnici mnogobrojnih braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Ministarstva obrane i MUP-a RH, zatim izaslanstva političkih stranaka, te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić sa suradnicima i Vesna Đapić, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške.

Izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije činili su njen predsjednik brigadir Branko Cindrić, dopredsjednici Željko Golubičić i satnik Damir Matošević i Vlatko Krznarić, voditelj Službe za odnose s javnošću i medijsko promoviranje KUPIDR BPŽ.