Poezija 006Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije u četvrtak 15. prosinca 2016. održala je u Novoj Gradiški “Večer poezije i pjesme hrvatskih branitelja”.

U prepunoj Gradskoj vijećenici Grada Nova Gradiška okupio se veliki broj hrvatskih branitelja koji su imali prigodu čuti prekrasne pjesme i recitacije u izvedbi Suzane Šunjić, Evice Kraljić, Krešimira Šimića, Ivana Došlića i Zrinka Kapetanića, dok je prigodne domoljubne i božićne pjesame izvodio Tamburaški sastav "Župe Duha svetoga" iz Slavonskog Broda.

Na samo početku programa, sve nazočne je pozdravio Željko Golubičić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije. Nazočnima su se potom obratili brigadir Branko Cindrić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja RH Tome Medveda i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, Marijan Smernić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske i Ljiljana Lukačević, voditeljica Centra za psihosocijalnu pomoć u Novoj Gradiški.

S obzirom da je prije samog početka “Večeri poezije i pjesme hrvatskih branitelja", održana sjednica Izvršnog odbora ZUHBDRP RH, ovom prekrasnom događanju nazočili su i mnogobrojni članovi Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske iz Siska, Požege, Virovitice, Pakraca, Lipika, Garešnice, Zagreba, Vukovara, Kutine i Novske.

Pri kraju programa su svim sudionicima i zaslužnima za organizaciju i održavanje “Večeri poezije i pjesme hrvatskih branitelja" uručene su prigodne zahvalnice, dok su Zlatne plakete za dugogodišnji rad predani dobili Đuro Keser, Mirko Cimbal, Ante Zovak i Vlatko Krznarić. Zlatna plaketa uručena je i Marijanu Smerniću, predsjedniku Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske za dugogodišnju uspješnu suradnju i pomoć u provođenju aktivnosti UHBDRP BPŽ.

Po završetku službenog programa, u Domu hrvatskih branitelja uprilićen je svečani predblagdanski domjenak za sve goste i članove Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.