DSC 0128Pod nazivom "Vukovar – mjesto posebnog pijeteta" u gradu heroja Vukovaru je 18. studenog 2016. obilježena 25. obljetnica bitke za Vukovar i njegove okupacije, a središnji događaj je "Kolona sjećanja" kojom se odaje počast svim žrtvama Vukovara.

U "Koloni sjećanja" sudjelovali su mnogobrojni hrvatski branitelji i Udruge proistekle iz Domovinskog rata, među kojima su bili i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

"Kolona sjećanja" od vukovarske bolnice išla je starom trasom, odnosno Županijskom ulicom, zatim kroz središte Vukovara preko mosta Jean-Michel Nicoliera te je nastavila Radićevom ulicom i Ulicom bana Josipa Jelačića sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje su državna i druga izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće.

Molitvu na groblju za sve poginule i nestale molio je đakovački i osječki nadbiskup msgr. Đuro Hranić, a potomje zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predvodio svetu misu na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata za sve ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile.