fixed background image joomla

HVIDRA logoPoštovani,

Potaknuti navodima iz članka 'Visoki časnici hrvatske vojske silovali su braniteljice' objavljenog na Vašem portalu (SBplus portal), kao Predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod, u ime članica i članova Udruge HVIDR-e Slavonski Brod, tražim objavljivanje priopćenja za javnost u kojem iznosimo naše očitovanje i odgovor, kako slijedi:

U navedenom članku, pored svih drugih paušalnih, neutemeljenih i netočnih iskaza pojedinih učesnica i izlagača Okruglog stola održanog u svezi teme „ Žene s prve crte bojišnice – danas", na koje navode se u cijelosti pridružujemo Priopćenju za medije Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, ukazujemo i izdvajamo izjavu gospođe Ksenija Vargić čije objavljene navode citiramo:

„Ja sam invalid Domovinskog rata i imamo HVIDR-u. Ali oprostite molim vas šta ću ja u HVIDR-i, šta ću u tom prostoru gdje dečki samo kartaju belu, kockaju…to meni ne treba - kazala je Ksenija Vargić…"

Udruga HVIDR-a je časna udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, koji se radi zaštite i promicanja zajedničkih nacionalnih, humanitarnih, socijalnih, zdravstvenih, sportskih, kulturnih i drugih interesa i ciljeva, te zajedničkih uvjerenja, bez namjere stjecanja dobiti, podvrgavaju pravilima koja uređuju ustroj i djelovanje udruge.

Imaju svoja prava i obveze predviđene u članku 16. Statuta Udruge HVIDR-e Slavonski Brod:

Članak 16.

(1) Član Udruge HVIDR-a Slavonski Brod ima obveze:

• ostvarivati ciljeve udruge

• pridržavati se odredaba Statuta i drugih općih akata Udruge HVIDR-a Slavonski

Brod ,HVIDR-a Slavonski Brod

• provoditi odluke tijela udruge

• čuvati interese i ugled udruge

• izvijestiti udrugu o promjeni statusnih ili drugih podataka evidentiranih u pristupnom listu u roku od 15 dana od dana nastanka promjene

• poštivati moralni kodeks ponašanja u udruzi

• REDOVITO PLAĆATI ČLANARINU…"

Gospođa Ksenija Vargić, ukoliko se osjeća pripadnicom HVIDR-e, imala je, ako ništa drugo, moralnu obvezu obavijestiti Udrugu o svim problemima na koje upućuje u svom izlaganju jer ovakvim istupima blati ugled Udruge.

Iz njezinog iskaza se stječe dojam da je Udruga HVIDR-a neučinkovita organizacija ljudi koji su u Udruzi samo radi kartanja, kockanja.., što izričito opovrgavamo.

Točno je da se u Udruzi članovi okupljaju i druže, i između ostalog, igraju pikado, domino, kartaju, koriste teretanu itd. Sve navedeno je u svrhu njihovog povezivanja, opuštanja, socijalizacije itd. Izrijekom tvrdim da se u Udruzi nije nikada kockalo.

Sva svoja prava vezana uz status invalida Domovinskog rata, članovi HVIDR-e ostvaruju uz punu podršku drugih članova i organizacijskih tijela Udruge.

Posebno napominjem da je gospođa Ksenija Vargić platila članarinu samo za jednu gpdinu, i to priliko učlanjenja u Udrugu HVIDR-e, nakon čega je ostvarila prava koja joj po zakonu pripadaju.

Smatramo da njezin iskaz tako uvredljivog i klevetničkog sadržaja, ima elemenata kaznenog djela i pozivamo nadležna institucije provjeriti njezino kazivanje i poduzeti sve zakonom propisane radnje, sve u cilju zaštite časti i ugleda Udruge HVIDR-e i svih njezinih članova.

Predsjednik Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, MATO PUDIĆ

1611160850818