fixed background image joomla

14102154 Potaknuti vrlo ružnim medijskim naslovima i člancima, objavljenim putem nekih internetskih portala, a u svezi navodnih silovanja hrvatskih braniteljica tijekom Domovinskog rata od strane „Visokih časnika hrvatske vojske“, koji su objavljeni tijekom dana 11. studenog 2016., osjećamo nužnu potrebu radi utvrđivanja istine, obratiti se ovim putem cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

U županijskoj vijećnici Brodsko-posavske županije, dana 11. studenog 2016., održan je okrugli stol kojeg je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije pod nazivom „Žene s prve crte bojišnice – danas".

Tijekom održavanja okruglog stola, gospođa Jasenka Marić iz Nove Gradiške pred svim nazočnima javno iznosi vrlo teške i optužujuće riječi na račun hrvatskih branitelja, odnosno kako ona u svom izlaganju navodi „Visokih časnika hrvatske vojske“.

Citiramo njene riječi: „Braniteljice su bile žrtve seksualnog zlostavljanja od strane naših branitelja i to visokih časnika Hrvatske vojske čije samo inicijale da spomenem znalo bi se o kome je riječ. Neke su ostale trudne, dio ih je odlučio dijete zadržati i danas skrbe o njima sa socijalnim naknadama jer su se nakon rata vratile na svoja radna mjesta na kojima ih je dobar dio ostao bez posla pa je tuđa pomoć jedino što imaju.“

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, u ime svojih članica, svih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije, kategorično odbacujemo ovakve insinuacije i ničim utemeljene optužbe. Ovakvom paušalnom i niti malo bezazlenom izjavom, pokušava se baciti sumnja na sve hrvatske branitelje, dočasnike i časnike pobjedničke Hrvatske vojske.

Ako gospođa Jasenka Marić ima nekakvih spoznaja o počinjenju kaznenog djela silovanja neke od hrvatskih braniteljica od strane hrvatskih branitelja, dočasnika ili časnika Hrvatske vojske, neka to prijavi nadležnim institucijama.

Ovim putem ujedno pozivamo sve nadležne i odgovorne institucije Republike Hrvatske, neka odmah pokrenu istražne radnje, zatim utvrde da li su ove optužbe izrečene od strane gospođe Jasenke Marić utemeljene i neka žurno procesuiraju počinitelje, ako se istragom utvrdi da je takvih bilo i ako ih je bilo.

Cjelokupnoj javnosti, ali prije svega nama hrvatskim braniteljima, pripadnicima slavne i pobjedničke Hrvatske vojske, svakako je u interesu pronaći i kazniti svakog počinitelja bilo koje vrste zločina, bez ikakve iznimke i bez opravdanja, ma tko on bio i koju dužnost trenutno obnaša ili ju je obnašao tijekom Domovinskog rata.

S osobitim štovanjem!

U Slavonskom Brodu, 12. studenog 2016.

Predsjednik KUPIDR BPŽ-e
brigadir Branko Cindrić

Izvor: KUPIDR BPŽ

Zanimljive fotke

Članarina za 2020.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta