SjednicaU prostorijama Općine Sikirevci, 07. studenog 2016., pod predsjedanjem Željka Golubičića održana je 10. sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, kojoj je domaćin i organizator bio Martin Živić, član I.O. UHBDRP BPŽ.

Na sjednici je uz članove Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ nazočio brigadir Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ podnosi izvješće o realiziranim aktivnostima u proteklom vremenskom razdoblju, koje je nakon kratke rasprave jednoglasno usvojeno.

Slijedeća točka dnevnog reda je obuhvatila organizaciju odlaska 20-tak članova udruge 18. studenog 2016. u grad heroja Vukovar, kako bi organizirano i ove godine sudjelovali u "Koloni sjećanja". Potom se razgovaralo o sada već tradicionalnom prijemu i druženju članova braniteljskih udruga ogulinskog kraja na obiteljskom gospodarstvu Cimbal, po njihovom povratku iz Vukovara, koje ova obitelj ugošćuje već nekoliko godina za redom. Nadalje se razgovaralo o organizaciji "Večeri pjesme i poezije", te predstavljanju knjige Ante Nazora u Sibinju, a navedene aktivnosti biti će organizirane tijekom mjeseca prosinca ove godine.

Tajnik UHBDRP BPŽ Vlatko Krznarić podnosi izvješće iz svoje nadležnosti i dobivenih zaduženja, te informira nazočne o izradi službenih znački i iskaznica ZUHBDRP RH, čija bi izrada trebala biti gotova za desetak dana. Prema ZUHBDRP RH su dostavljeni svi traženi materijali, odluke i podaci o registraciji udruge, za potrebe Ministarstva  hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Na završetku sjednice, nazočnima se kratko obratio brigadir Branko Cindrić, predsjednik KUPIDR BPŽ-e, upoznavši ih s aktivnostima koje su u tijeku u svezi s izgradnjom Spomen parka Domovinskog rata u Slavonskom Brodu, proglašenjem 16. rujna - Danom hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, te završnim poslovima oko izrade Plana rada i Financijskog plana za 2017. Poseban naglasak je stavio na nedavno održan sastanak s ministrom hrvatskih branitelja RH Tomom Medvedom i Baricom Novosel, zamjenicom ministra pravosuđa RH, koji je održan u subotu, 05. studenog 2016. u Bukovlju.

Brigadir Cindrić je završno ponovio riječi ministra Medveda, kako će Vlada RH i sve nadležne institucije pružiti punu potporu i garanciju pravne, materijalne i socijalne sigurnosti pripadnicima HVO-a i njihovim obiteljima, a posebno osobama koje se trenutno nalaze u pritvoru. Budite sigurni kako ćemo pronaći najbolji model kako podržati hrvatski narod u BiH i pomoći bivšim pripadnicima HVO.

Sjednica