13575466 138346846590353 1489120652 oPrigodom obilježavanja 25. obljetnice ustroja bataljuna ZNG RH "Klek" iz Ogulina, 3. srpnja 2016. u 09:30 sati izaslanstvo UHBDRP BPŽ u sastavu: Josip Ivanković, Mladen Rukavina, Mirko Cimbal, Đuro Keser i Željko Golubičić, upalilo je svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba u Ogulinu, a potom kod spomen obilježja prve dragovoljačke postrojbe bataljuna ZNG RH "Klek" u Zagorju Ogulinskom.

Potom je služena sv. misa Zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike bataljuna ZNG RH "Klek", koju je služio vlč. Željko Blagus. Svečanost obilježavanja 25. obljetnice nastavljena je postrojavanjem bivših pripadnika bataljuna ZNG RH "Klek" na nogometnom igralištu NK "Mladost" u Zagorju Ogulinskom. Tom su prilikom pozdravne riječi uputili Ministar branitelja Republike Hrvatske Tomo Medved, zatim župan Karlovačke županije Ivan Vučić i Jure Turković, gradonačelnik Ogulina, a skupu su još nazočili zamjenik gradonačelnika Ogulina Tone Radočaj i Zlatko Mihaljević, načelnik Općine Josipdol.

Nakon sv. mise održana je svečana sjednice Udruge ZNG RH "Klek", na kojoj je uprilićena podjela priznanja i zahvalnica, nakon čega je nastavljeno zajedničko druženje uz prigodni domjenak.

Član naše Udruge Mirko Cimbal primio je zahvalnicu Udruge ZNG RH "Klek" Ogulin, za dugogodišnju suradnju i potporu u radu Udruge, nakon čega je predsjednik UHBDRP BPŽ Željko Golubičić uručio prigodni poklon Ivici Puškariću-Pipi, predsjedniku Udruge ZNG RH "Klek" Ogulin, te se javno zahvalio Ivici Paušiću-Caru i njegovoj obitelji na više nego odličnom gostoprimstvu.

Likovno-literarna

Petak, 20.12.2019. - SLAV. BROD