P1170062Višegodišnja inicijativa je napokon urodila plodom, tako da je u ponedjeljak 20. lipnja 2016.g. u domu HVIDRA-e u Slavonskom Brodu i službeno osnovana je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije (KUPIDR BPŽ-e), koja okuplja gotovo sve braniteljske Udruge koje djeluju na području Brodsko-posavske županije.

Na Osnivačkoj skupštini KUPIDR BPŽ-e su pristupile slijedeće Udruge koje su registrirane na području Brodsko-posavske županije: Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, Udruga hrvatskih branitelja HRZ i PZO Slavonski Brod, Udruga Specijalne jedinice policije u obrani Domovine Slavonski Brod, Udruga veterana 3. GBR "Kune" - Ogranak Slavonski Brod, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade - Pukovnija Nova Gradiška, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata BPŽ, Udruga 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, Udruga dragovoljaca i veterana 101. BBX brigade, Udruga HVIDRA 103. brigade HVO Derventa.

Za predsjednika KUPIDR BPŽ-e jednoglasno je izabran umirovljeni brigadir Branko Cindrić, dok je za njegovog zamjenika izabran umirovljeni pukovnik Dragan Dikanović.

Dopredsjednici KUPIDR BPŽ-e su Željko Golubičić, Damir Matošević i Ivo Đogaš, tajnik je Vlatko Krznarić, a poslove rizničara će obavljati Srećko Kavka, dok su predstavnici svih ostalih članica popunili članstvo u Izvršnom odboru, Nadzornom odboru i Sudu časti.

Skupu se obratio Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije koji je ukratko pozdravio sve nazočne, zaželio uspješan rad, te podržao inicijativu za osnivanje Koordinacije i ponudio kvalitetnu suradnju kroz partnerski odnos. Zatim je pozdravne riječi uputio Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Grada Slavonskog Broda, koji je također pozdravio ovu inicijativu za osnivanje Koordinacije udruga i zaključuje kako je to jedini ispravan način da se sve braniteljske udruge okupe u jednu krovnu udrugu, kako bi što lakše ostvarivali svoje zacrtane ciljeve.