DanosZagreb, stadion NK "Zagreb", Kranjčevićeva ulica - u subotu, 28. svibnja 2016. na obilježavanju 25. obljetnice ustroja Oružanih snaga RH i Dana kopnene vojske u svečanom postroju Oružanih snaga RH iz Domovinskog rata, u prvom ešalonu su sudjelovali veterani MUP-a u čijem sastavu je nastupalo 20 pripadnika Prvog hrvatskog redarstvenika, 40 pripadnika Specijalne jedinice policije i 20 pripadnika Temeljne policije RH.

Dio ešalona iz sastava Temeljne policije činili su predstavnici Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, koje je predvodio Željko Golubičić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, dok su uz njega u svečanom postroju sudjelovali Vlatko Krznarić i Josip Ivanković, članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

U dijelu ešalona iz sastava Specijalne jedinice policije RH sudjelovali su također i članovi Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine "Šimini anđeli pakla" iz Slavonskog Broda, Ivica Prskalo, Andrija Živković, Mario Vujić i Nenad Majstorović, te članovi Udruge Specijalne jedinice policije „Zebre“ iz Nove Gradiške, Željko Kovačević, Vlado Radošić, Željko Marković, Bernard Matošević, Mato Gavran, Ivica Spiedlick, Antun Grabrić, Pero Ešegović i Nikola Milak.

Svečanost obilježavanja 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske nastavljena je u Športsko-rekreacijskom centru Jarun, gdje je uz cjelodnevni program, koji je uključio Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OS RH i MUP-a, izložbu iz Vojnog muzeja i muzeja MUP-a te koncert Jazz orkestra OS RH. Održani su padobranski skokovi pripadnika OS RH i MUP-a, pokazne vježbe Zapovjedništva specijalnih snaga i MUP-a, te prikaz ceremonijalnih radnji Počasno-zaštitne bojne te letački program akrobatske grupe "Krila Oluje".

Ovo se prilikom želimo javno zahvaliti gosp. Marijanu Smerniću, predsjedniku Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH, što je ukazao čast i povjerenje članovima UHBDRP BPŽ, omogučivši nam da sudjelujemo u svečanom postroju veterana MUP-a RH prigodom obilježavanja 25. obljetnice ustroja Oružanih snaga RH i Dana kopnene vojske.