dsc 0075U subotu, 14. svibnja 2016. članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Mirko Cimbal, Katica Golubičić, Franjo i Željko Turina, Zdenko Josipović i Vlatko Krznarić, nazočili su na 71. obljetnici bleiburške tragedije i komemoraciji žrtvama partizanskog zločina koji se dogodio u mjesecu svibnju 1945. godine.

Komemoraciju na Bleiburgu organizirao je Počasni bleiburški vod, a pokrovitelj je od ove godine ponovno Hrvatski sabor. Supokrovitelj je Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine, a suorganizator Vijeće za inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH.

Točno u 12:00 sati počela je sv. misa koju je služio banjalučki biskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH Franjo Komarica. Nakon toga je molitvu za žrtve islamske vjeroispovijedi predvodio Idriz ef. Bešić, Medžlis islamske zajednice Gunja. Ovogodišnje misno slavlje su svojim pjevanjem uveličali Mješoviti župni zbor iz Livna, te klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

Likovno-literarna

Petak, 20.12.2019. - SLAV. BROD