fixed background image joomla

“Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.” druga knjiga Vlade Radošića

promocija 2 01Autor: Ivanka Herceg, Radio "Bljesak" Okučani

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ 11. prosinca 2018. u Gradskoj vijećnici grada Nova Gradiška upriličena promocija knjige “Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.” autora Vlade Radošića.

Poslije intoniranja himne I minute šutnje za poginule hrvatske branitelje riječi dobrodošlice uputio je velikom broju okupljenih Željko Golubičić, predsjednik Udruge koja je I Nakladnik ove vrijedne knjige. Među ostalim je istaknuo kako će Udruga uvijek podržavati ovakve autore I ovakve aktivnosti kojima se istina o domovinskom ratu, hrvatskim braniteljima, stradavanju nedužnih samo zato što su branili svoje I željeli ono što svi narodi suvremene civilizacije žele - slobodu I državu, želi podastrijeti javnosti upravo onakva kakva jest.

Prije šest godina svjetlo dana je ugledala prva knjiga Vlade Radošića, hrvatskog branitelja, pripadnika specijalne policije, sada umirovljenog glavnog policijskog inspektora, naslovljena “Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991.”. Na predstavljanju u mjesnom domu u Staroj Gradiški okupilo se oko 500 ljudi, sigurno najviše na predstavljanju jedne knjige. I tada je rečeno kako je Vlado ovom knjigom zapravo izgardio spomenik zahvalnosti svima koji su u zatočeništvu podnijeli velike patnje za slobodu Hrvatske. Autor je istaknuo kako neće na tome stati, već će raditi I na objavi slijedeće knjige što se i dogodilo kao i na poticanju procesuiranja ratnih zločina, a i u tome je uspio.

Opširnije...

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

vukovar 2018 01S područja cijele Hrvatske i inozemstva hrvatski domoljubi stigli su u nedjelju, 18. studenoga 2018. godine, u Vukovar kako bi obilježili Dan sjećanja na najtragičniji događaj u novijoj hrvatskoj povijesti.

Ovom događanju su nazočili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predvođeni svojim predsjednikom Željkom Golubičićem.

U krugu dvorišta Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana u Vukovaru, otkuda već tradicionalno kreće Kolona sjećanja, održan je prigodni program kojem su uz građane nazočili najviši državni dužnosnici - predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednici Vlade i ministri obrane Damir Krstičević te poljoprivrede Tomislav Tolušić te brojni drugi ministri, među kojima i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, brojni saborski zastupnici, predstavnici vojno-diplomatskog zbora te mnogi drugi uglednici.

Svi zajedno uputili su se ulicama grada Vukovara u Koloni sjećanja prema Memorijalnom groblju gdje su položeni vijenci i ruže te zapaljene svijeće hrvatskim braniteljima i civilima poginulim prije 27 godina u obrani Grada Heroja. Na ovoj masovnoj grobnici, najvećoj u Europi nakon Drugog svjetskog rata, leže generacije vukovarske mladosti, a 938 bijelih križeva simbolizira ljudske žrtve.

Opširnije...

Ministar hrvatskih branitelja održao sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga

Ministar branitelji 1Na sastanku se razgovaralo o mjerama i aktivnostima koje je Ministarstvo provodilo u proteklom razdoblju te o predstojećim planovima i aktivnostima.

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u ponedjeljak, 12. studenoga 2018. godine, održan je sastanak s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata na kojem se razgovaralo o mjerama i aktivnostima koje je Ministarstvo provodilo u proteklom razdoblju te o predstojećim planovima i aktivnostima.

Nakon uvodnog govora ministra Tome Medveda, načelnik Sektora za upravne i pravne poslove Vladimir Bergman osvrnuo se na poteškoće s kojima se hrvatski branitelji susreću pri postupku stjecanja statusa HRVI-ja iz Domovinskog rata. Radi rješavanja uočenih problema Ministarstvo hrvatskih branitelja održalo je sastanke s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te uredima državne uprave na kojima su dogovorene daljnje smjernice. Budući da su se problemi uglavnom odnosili na provođenje postupka prethodne stručne procjene, dogovoreno je njihovo rješavanje na dvije razine: poboljšanje komunikacije između ureda državne uprave i zdravstvenih ustanova te otklanjanje poteškoća u zdravstvenim ustanovama koje nisu bile započele s procjenom. Ujedno je donesen i zaključak o mrežnom povezivanju ureda državne uprave, zdravstvenih ustanova i Ministarstva hrvatskih branitelja kako bi u svakom trenutku mogli imati točan uvid u stanje predmeta koji se nalaze u postupku ostvarivanja prava na status HRVI-ja.

Opširnije...