fixed background image joomla

Otkrivanje murala "Josip Jović" u Aržanu 29.07.2018.

Uoči 22. Memorijalnog malnogometnog turira "Josip Jović", koji je održan 29.07.2018. u Aržanu, pripadnici Torcide iscrtali su veličanstveni mural u rodnom mjestu prve žrtve Domovinskog rata.

U Aržanu održan 22. Memorijalni turnir "Josip Jović"

arzano 29072018 84U Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika i prve žrtve Domovinskog rata, dana 29. srpnja 2018., u organizaciji Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski održan je 22. Memorijalni malonogometni turnir „Josip Jović“.

Prije početka turnira, na grobu Josipa Jovića položeni su vijenci i zapaljene svijeće u nazočnosti izaslanika predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović general-bojnika Slavena Zdilara, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobaka, načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, te mnogobrojnih drugih uzvanika i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Osim natjecateljskih ekipa policijskih uprava u ovom tradicionalnom malonogometnom turniru sudjelovale su i brojne braniteljske udruge, dok je Izvan natjecateljskog djela održana revijalna utakmica između Veterana HNK "Hajduk" i HŠK "Zrinjski", a po završetku turnira, uručeni su prigodni pokloni, zaslužene medalje i pehar.

U veteranskom dijelu turnira, prvo mjesto pripalo je veteranima MUP-a, drugo mjesto veteranima SJP BATT, treće mjesto Udruza policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, dok je od ukupno 12 natjecateljskih momčadi, četvrto mjesto osvojila momčad Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Pobjednička momčad u seniorskoj kategoriji ispred ekipa policijskih uprava je momčad Policijske uprave vukovarsko-srijemske kojoj su uručene medalje i prijelazni pehar.

Ekipa Policijske uprave brodsko-posavske osvojila je drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo ekipi Policijske uprave primorsko-goranske.

Opširnije...

Promocija knjiga o srpskom logoru Stara Gradiška u općini Ključ

20180726 201444Proteklog je tjedna u općini Ključ, Bosna i Hercegovina, u Općinskoj vijećnici održana promocija knjiga o srpskom logoru Stara Gradiška, autora Vlade Radošića.

Udruženje logoraša „Omer Fiipović“ Ključ već nekoliko godina održava uspješnu suradnju s autorom knjiga o srpskom logoru na području Republike Hrvatske, a zbog velikog broja građana islamske vjeroispovijesti koji su velik dio svog ratnog logorovanja proveli upravo u kazamatima Stare Gradiške. Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ prošle je godine proširila suradnju te je izdana knjiga „Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992. godine“ uz potporu Ministarstva branitelja kroz projekte Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u kojoj su objedinjeni podatci o logorašama iz RH i BiH. Brojni okupljeni članovi Udruženja logoraša Ključana okupili su se kako bi još jednom evocirali uspomene i odali počast poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i šehidima. Tom prigodom održana je i promocija na kojoj je pozdravnu riječ u ime UHBDRP BPŽ održala Dubravka Kovačić koja je ujedno pozdravila okupljene u ime predsjednika Udruge Željka Golubičića. Između ostalog istaknula je kako je u ime Udruge zahvalna za suradnju s Udruženjem logoraša te se nada kako je ova knjiga most suradnje koji će ih dalje povezivati u iznošenju istine o Domovinskom ratu, ali i činjenju dobra među ljudima. 

Predstavljen je i tim koji je aktivno radio na izdavanju gore spomenute knjige: djelatnici Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata dr.sc. natko Martinić-Jerčić i mr. Tomislav Šulj kao recenzenti te prof. Mato Rupić urednik, ravnateljica novogradiške Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik lektura, grafičku obradu izradili su Bernard Matošević i Danijel Milčić, dok su suradnice čak tri žene Gordana Radošić, Katica Golubičić i Dubravka Kovačić.

Opširnije...

Dan udruge

Subota, 11.05.2019. - SIBINJ

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Zanimljive fotke

Plan aktivnosti