fixed background image joomla

Održana Izborno-izvještajna skupština UHBDRP BPŽ

godisnja 2018 01U ponedjeljak 21. svibnja 2018.g. u Spomen domu SJP "Šimini Anđeli Pakla" na izletištu Poloj u Slavonskom Brodu, održana je redovna Izborno-izvještajna skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Sjednici su uz mnogobrojne članove Udruge nazočili i gosti, među kojima su bili: Branko Cindrić, predsjednik KUPIDR BPŽ, Vlatko Greiner, koordinator za stradalničke i braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata Grada Nova Gradiška, Antun Valić, načelnik PU brodsko-posavske, Mario Vujić, načelnik PP Slavonski Brod, Zrinko Kapetanić, načelnik PP Okučani, Miroslav Matić, načelnik PGP Stara Gradiška i Mato Pudić, predsjednik Udruge HVIDR-a Slavonski Brod.

Skupštinu je otvorio predsjednik UHBDRP BPŽ Željko Golubičić, koji odmah predlaže Radna tijela, nakon čega su ista glasovanjem usvojena i Skupštinom nastavlja predsjedavati Vlatko Krznarić u svojstvu predsjednika Radnog predsjedništva. U daljnjem radu, podnesena su izvješća o dosadašnjem radu i financijskom poslovanju, te izvješća Suda časti i Nadzornog odbora, koja su nakon kraće rasprave jednoglasno usvojena. Predsjednik Željko Golubičić je potom članovima Skupštine prezentirao Plan rada i Financijski plan za 2019.g., te su isti jednoglasno uvojeni.

Opširnije...

Poziv članovima na Izbornu skupštinu UHBDRP BPŽ

GrbPozivamo sve redovne i pridružene članove Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na Izbornu skupštinu, koja će biti održana u ponedjeljak, 21.05.2018. godine u Spomen domu Specijalne jedinice policije "Šimini anđeli pakla" na izletištu Poloj u Slavonskom Brodu s početkom u 16:30 sati.

U radu Izborne skupštine mogu sudjelovati svi redovni i pridruženi članovi s uredno plaćenom članarinom, zaključno s 2017. godinom.

Opširnije...

Igrokaz za djecu i odrasle "BROD" - u spomen na djecu poginulu u Domovinskom ratu

Plakat igrokaz

- Radnja predstave se odvija vrlo brzo - troje srednjoškolaca i sedmero osnovnoškolaca nađu se u parku za vrijeme opće opasnosti i tu ostanu desetak minuta, željni igre na otvorenom, na suncu, ali svjesni opasnosti od metaka i bombi.
- Govore o očevima na bojištu, o odlasku u Hrvatsku vojsku iako su maloljetni, o kraju rata.. Neki od njih jako se boje "nemančice" koja buši rupice, a drugima je sve to zabavno ili samo prikrivaju svoj strah od stradavanja......

- Tema ove predstave je više za odrasle nego za djecu, ali je mogu razumjeti i mlađi gledatelji, stoga na istu pozivamo posebice hrvatske branitelje ali i sve građane Slavonskog Broda, jer predstava govori i o patnjama našeg grada tijekom Domovinskog rata.

- Ovaj igrokaz je posvećen djeci stradaloj u obrambenom Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, ali i svoj djeci svijeta koja trpe zbog rata.

BESPLATNE ULAZNICE MOŽETE PREUZETI NA BLAGAJNI KKD "IBM"

- radnim danom (ponedjeljak-petak) u vremenu od 8-15 sati. -

Opširnije...

U Borovu obilježena 27. obljetnica ubojstva dvanaest hrvatskih policajaca

borovo2018 47Komemorativnom svečanosti te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Borovu je 2. svibnja 2018. obilježena 27. godišnjica ubojstva dvanestorice pripadnika vinkovačke specijalne policije, koje su srpske paravojne postrojbe ubile iz zasjede i masakrirale u noći s 1. na 2. svibnja 1991. u nekadašnjem Borovu Selu, a današnjem Borovu.

Sudionici obilježavanja, među kojima su bili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, do mjesta komemorativne svečanosti u središtu Borova, došli su u mimohodu od ulaska u Borovo. Sveta misa za poginule redarstvenike služena je u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, dok su na stadionu HNK Cibalia održane atletske utrke Memorijala dvanaest redarstvenika.

Nezapamćen zločin u Borovu Selu - 2. svibnja 1991. na obnašanju redovite dužnosti, od strane srpskih pobunjenika je ubijeno su dvanaest hrvatskih policajaca

Nezapamćeni zločin zavio je Hrvatsku u crno 2. svibnja 1991. godine. Srpske paravojne snage dočekale su toga dana u zasjedi u Borovu Selu, nadomak Vukovara, hrvatske redarstvenike i ubili dvanaest ljudi, a ranili još tridesetoro policajaca i civila.

Zločinačka akcija srpskih paravojnih snaga počela je tijekom prijepodneva kada su na izlazu iz Borova Sela napali policijsku ophodnju Policijske uprave Osijek. Dva policajca bila su zarobljena i nije se znalo za njihovu sudbinu, a dva, iako ranjena, uspjela su pobjeći.

Opširnije...