fixed background image joomla

Ostvarivanje prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju preko Ministarstva hrvatskih branitelja

dhv4

Temeljem novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, objavljujemo obrazce za ostvarivanje prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju preko Ministarstva hrvatskih branitelja.

Potrebno je popunjene obrazce poslati na adresu:

Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, 10000 Zagreb

PRIJEDLOG IZABRANOG DOKTORA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE, ODNOSNO DOKTORA SPECIJALISTA, ZA BOLNIČKU MEDICINSKU REHABILITACIJU

ZAHTJEV KORISNIKA ZA BOLNIČKU MEDICINSKU REHABILITACIJU

ZAMOLBA ZA KORIŠTENJE USLUGA DOMA HRVATSKIH VETERANA

Opširnije...

U Pakracu obilježen početak Domovinskog rata „Mimohodom pobjednika“

pakrac 03 2018 01Jučer su u Pakracu članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ te članovi Koordinacije braniteljskih udruga BPŽ i grada Nove Gradiške sudjelovali u „Mimohodu pobjednika“. Dan je to kada obilježavamo početak Domovinskog rata u Republici hrvatskoj i trenutak sjećanja na prvi napad agresora na domaće snage. Prije 27 godina pobunjeni Srbi su razoružali 16 policajaca hrvatske nacionalnosti i zauzeli policijsku postaju u Pakracu.

Na samom početku svečanog programa Svetu Misu u župnoj Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je pakrački župnik vlč. Matija Juraković. Ove godine velik broj hrvatskih branitelja iz cijele lijepe naše, građani i brojna izaslanstva položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na pakračkom groblju, a nakon toga održana je i svečana akademija obilježavanja u Domu dr. Franje Tuđmana na kojoj je uvodno Himnu Republike Hrvatske izvela policijska klapa Sveti Mihovil iz Splita.

Okupljenima su se obratili: izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zamjenik glavnog ravnatelja policije i izaslanik ministra unutarnjih poslova Željko Prša, prvi zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Marko Lukić, župan požeško – slavonski Alojz Tomašević, gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević i predsjednik pakračkog Gradskog vijeća Miroslav Ivančić. Svečanosti su nazočili i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška te umirovljeni general Mladen Markač, počasni građanin grada Pakraca. Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, ovom je prigodom domaćinima i predstavnicima institucija uručio nedavno izdanu Monografiju „Specijalna policija u Domovinskom ratu“.

Opširnije...

Domovinski križni put u Brodskoj tvrđavi - 24.03.2018.

krizni put 09Župa Gospe Brze Pomoći iz Slavonskog Broda, u suradnji s braniteljskim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije, u subotu 24.03.2018.g. za sve vjernike organizira DOMOVINSKI KRIŽNI PUT u Brodskoj tvrđavi s početkom u 17:30 sati.

Nakon pobožnosti slijedi sveta misa. Ponesimo lampione za sudjelovanje u pobožnosti.

Molimo sve hrvatske branitelje i pripadnike hrvatske policije neka dođu u vojnim i policijskim odorama!

Opširnije...

Organiziran odlazak u Pakrac na obilježavanje 27. obljetnice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj

Pakrac 1991Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji da se mogu prijaviti za organizirani odlazak u Pakrac na obilježavanje 27. obljetnice početka Domovinskog rata.

Odlazak organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Autobus "Terzić bus" iz Slavonskog Broda polazi u petak, 2. ožujka 2018. u 7:00 sati s Autobusnog kolodvora - peron br. 12, a potom u 8:00 sati ispred Doma hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na tel.: +385 91 665 4333 (Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ)

Opširnije...

Promoviranje istine o srpskom logoru Stara Gradiška u Daruvaru

daruvar promocija 01Jučer je u Pučkoj knjižnici i čitaonici grada Daruvara održana prva u nizu promocija knjiga o srpskom logoru Stara Gradiška. Udruga hrvatske policije branitelja Daruvara '91. u suradnji s daruvarskim knjižničarima ugostila je članove Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na čelu s predsjednikom Željkom Golubičićem.

Tom prigodom održana je promocija knjiga „Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991.“ i „Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.“ autora Vlade Radošića. Druga navedena knjiga rezultat je projekta koji je provela UHBDRP BPŽ, a koji je financiralo Ministarstvo hrvatskih branitelja u sklopu prošlogodišnjeg natječaja Promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Okupljene je pozdravila zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti grada Daruvara prof. Vanda Cegledi koja je istaknula kako je od velikog značaja iznositi istinu o Domovinskom ratu te kako podržava sve oni koji se bave tom aktivnošću. Zahvalila je gostima na dolasku i čestitala autoru knjige i projektnom timu na uspješno izdanoj knjizi o logoru Stara Gradiška, sad već drugoj po redu.

Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ, zahvalio je Udruzi domaćinu i svima koji su se uključili u organizaciju promocije knjiga. Predstavio je UHBDRP BPŽ kao jednu od onih udruga koja u svojim programskim aktivnostima za zadaću ima i iznositi javno istinit prikaz novije hrvatske povijesti, točnije tijeka i događaja u Domovinskom ratu. Zahvalio je i Ministarstvu hrvatskih branitelja, ministru Tomi Medvedu i suradnicima koji su prepoznali projekt udruge i podržali članove u nastojanju da isti realiziraju. Najavio je i jedan novi projekt koji će svakako biti od velikog interesa za građane na području Požeško-slavonske županije, a u kojem je partner Udruzi grad Pakrac. Riječ je o knjizi o srpskom logoru Bučje i srpskim zatvorima na području okupirane zapadne Slavonije u Domovinskom ratu.

Opširnije...

Promocija knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.g." autora Vlade Radošića u gradu Daruvaru

Plakat PakaoU organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91., u petak 23. veljače 2018. godine u Pučkoj knjižnici i čitaonici u Daruvaru, biti će održana promocija knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.g." autora Vlade Radošića.

Knjiga je to koja na 650 stranica obuhvaća vjerodostojne izjave logoraša i dokumentaciju iz tog vremena. Knjizi je recenzent dr. sc. Natko Martinić Jerčić iz Memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata, dok je drugi recenzent mr. Tomislav Šulj.

Uredništvo knjige potpisuje zamjenik ravnatelja HDCDR prof. Mate Rupić, lekturu ravnateljica novogradiške Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik, grafičko oblikovanje Bernard Matošević i Danijel Milčić. Suradnice na knjizi su čak tri žene, članice Udruge nositelja projekta, Gordana Radošić supruga autora te Dubravka Kovačić i Katica Golubičić.

Autor Vlado Radošić ovom već drugom knjigom u nizu o logoru Stara Gradiška naglašava potrebu iznošenja podataka, brižno prikupljanih nekoliko godina, prvenstveno s ciljem da se tragedija logoraša Stare Gradiške nikada ne smije zaboraviti.

Opširnije...