fixed background image joomla

U Slavonskom Brodu održana 3. Likovno-literarna večer hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

likovna 2018 01U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, u četvrtak 13. prosinca 2018. u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, održana je 3. Likovno-literarna večer hrvatskih branitelja, na kojoj se okupio veliki broj hrvatskih branitelja, aktivnih i umirovljenih policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, a koji su dali veliku podršku svojim suborcima na putu njihovog književnog i slikovnog izričaja.

Uz prekrasne izvedbe MPS "Veseli Šokci" i Tamburaškog sastava "UHBDRP BPŽ", u programu su sudjelovali hrvatski brnitelji, slikari i pjesnici: Drago Matošević, Ivan Vrljić-Kinez, Ivan Došlić, Zrinko Kapetanić, Anton Marijanović, Mijo Golubičić, Ozren Romanjek, Josip Lakušić, Ivica Odobašić, te posebni gosti pjesnikinja iz Nove Gradiške Evica Kraljić i interventni policajac Krešimir Šimić-Šima.

Program je vodio tajnik UHBDRP BPŽ Vlatko Krznarić, dok je sve nazočne uvodno pozdravio predsjednik Željko Golubičić, koji se između ostalog u ime Udruge zahvalio Brodsko-posavskoj županiji i Gradu Slavonskom Brodu na potpori u provedbi ovog projekta. Posebnu zahvalu je predsjednik Golubičić uputio svim članovima Udruge koji su svojim nesebićnim radom i zalaganjem doprinijeli pripremi i realizaciji ovog projekta.

Skupu su nazočili mnogobrojni hrvatski branitelji, predstavnici braniteljskih udruga i uvaženi gosti, među kojima su bili zamjenici župana Brodsko-posavske županije Damir Mirković i Stjepan Bošnjaković, načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić, načelnik Policijske postaje Okučani Zrinko Kapetanić, koordinator za braniteljske i stradalničke udruge Grada Nova Gradiška Vlatko Greiner, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ Branko Cindrić, predsjednik Udruge 108. brigade ZNG RH i predsjednik Zajednice postrojbi ZNG RH i HV Pavo Naletilić, zapovjednik Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske Miljenko Kovačević, ravnateljica Gradske knjižnice Ružica Bobovečki, te članovi Književno-likovnog društva "Berislavić" iz Slavonskog Broda.

"Hrvatski branitelji nisu galamđije koji stalno nešto traže, mrgudi, nezadovoljnici kako ih se često prikazuje i stigmatizira. Oni su umjetnici, ljudi velikog srca, dobre volje, oni trebaju biti nadahnuće svima nama." - kazao je Damir Mirković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije prilikom službenog otvaranja 3. Likovno-literarne večeri hrvatskih branitelja.

Opširnije...

“Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.” druga knjiga Vlade Radošića

promocija 2 01Autor: Ivanka Herceg, Radio "Bljesak" Okučani

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ 11. prosinca 2018. u Gradskoj vijećnici grada Nova Gradiška upriličena promocija knjige “Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.” autora Vlade Radošića.

Poslije intoniranja himne I minute šutnje za poginule hrvatske branitelje riječi dobrodošlice uputio je velikom broju okupljenih Željko Golubičić, predsjednik Udruge koja je I Nakladnik ove vrijedne knjige. Među ostalim je istaknuo kako će Udruga uvijek podržavati ovakve autore I ovakve aktivnosti kojima se istina o domovinskom ratu, hrvatskim braniteljima, stradavanju nedužnih samo zato što su branili svoje I željeli ono što svi narodi suvremene civilizacije žele - slobodu I državu, želi podastrijeti javnosti upravo onakva kakva jest.

Prije šest godina svjetlo dana je ugledala prva knjiga Vlade Radošića, hrvatskog branitelja, pripadnika specijalne policije, sada umirovljenog glavnog policijskog inspektora, naslovljena “Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991.”. Na predstavljanju u mjesnom domu u Staroj Gradiški okupilo se oko 500 ljudi, sigurno najviše na predstavljanju jedne knjige. I tada je rečeno kako je Vlado ovom knjigom zapravo izgardio spomenik zahvalnosti svima koji su u zatočeništvu podnijeli velike patnje za slobodu Hrvatske. Autor je istaknuo kako neće na tome stati, već će raditi I na objavi slijedeće knjige što se i dogodilo kao i na poticanju procesuiranja ratnih zločina, a i u tome je uspio.

Opširnije...