fixed background image joomla

Sjećanje na heroje Domovinskog rata 108. brigade ZNG RH

HerojiS tugom se danas prisjećamo istinskih heroja Domovinskog rata, naše braće po oružju, sedmorice pripadnika 108. brigade ZNG Slavonski Brod, koji su prilikom prebacivanja na bosansku bojišnicu u čamcu, na današnji dan prije 27 godina, u noći 6. travnja 1992., izgubili svoje u mlade živote u hladnoj, brzoj i nabujaloj rijeci Savi kod Migalovaca između Kaniže i Zbjega.

Heroji Domovinskog rata, koji toga kobnog dana u ratnom vihoru i krvavim borbama za opstojnost hrvatskog naroda Bosanske Posavine, 6. travnja 1992.g. dadoše svoje mlade živote: Anđelko Barač, Davor Bernardić, Dražen Bukvić, Marko Jelinić, Zvonimir Kvesić, Gojko Lauc i Zoran Seferović. Počivali u miru Božjem!

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ nazočili na obilježavanju 28. obljetnice policijske akcije „Plitvice 1991.“

Plitvice 2019 1Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije nazočili su 31. ožujka 2019. na obilježavanju 28. obljetnice policijske akcije „Plitvice 1991.“, te se u zapalili svijeću kod spomen obilježja prvog poginulog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića.

Dostojanstveno i ponosno, uz nazočnost mnogobrojnih visokih državnih, policijskih i vojnih uzvanika, te predstavnika braniteljskih udruga, na Plitvicama je u nedjelju obilježena 28. obljetnica policijske akcije “Plitvice 1991.”, poznatije kao “Krvavi Uskrs”, u kojoj je poginuo hrvatski policajac Josip Jović, dok je ranjeno sedmorica njegovih suboraca 31. siječnja 1991., što je vojni biskup Jure Bogdan nazvao “neprijateljskim pucnjem u uskrsnuće hrvatske države”. Nakon pakračke bitke, akcija na Plitvicama bila još jedna hrvatska pobjeda koju je izvojevala hrvatska policija, jedina oružana sila koju je Hrvatska tada imala, jezgra buduće pobjedničke Hrvatske vojske.

Malo je država u svijetu u kojima je policija odigrala tako važnu ulogu u stvaranju neovisne države kao hrvatski redarstvenici devedesetih godina, jer je to bila prva organizirana snaga koja je pružila otpor neprijatelju u Domovinskom ratu tijekom kojeg je poginulo 725 policajaca, najviše na početku, a nestalima se smatra još njih 25, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Akcija Plitvice je pokazala kako će se hrvatska mladost i hrvatska država moći oduprijeti velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, a žrtva Josipa Jovića dokaz je kako su u tom obrambenom i oslobodilačkom ratu hrvatski branitelji bili spremni dati najviše što imaju, a to je vlastiti život.

Opširnije...

Hrvatski nogometni savez trenirkama darivao hrvatske branitelje, dragovoljce Domovinskog rata

DSC 0019Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije dugi niz godina, osim promicanja vrijednosti Domovinskog rata i svojih redovitih aktivnosti, vrlo aktivno sudjeluje u mnogim segmentima društvenog života. Jedna od tih aktivnosti je svakako i šport, u ovom slučaju nogomet, u kojem su mnogi naši članovi aktivni na različite načine.

Svojim znanjem, radom i rezultatima, trojica nogometnih trenera, dragovoljaca i invalida Domovinskog rata su prepoznati kao takvi, te su dana 28. ožujka 2019. u suradnji sa Hrvatskim nogometnim savezom i Županijskim nogometnim savezom Brodsko-posavske županije, nagrađeni trenirkama hrvatske nogometne reprezentacije, dok je malonogometna momčad Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije nagrađena dvjema vrhunskim loptama.

Kao dio obitelji naših braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ističemo kako su ovom prigodom nagrađeni nogometni treneri Zoran Galetić, Antun Jeleč i Tihomir Čengić, nekadašnji pripadnici hrvatske policije PU brodsko-posavske, te 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod.

Trenirke je nagrađenima uručio predsjednik Županijskog nogometnog saveza Slavko Milković, dok je dodjelu upriličio i organizirao predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Vlatko Krznarić, uz potporu Pave Naletilića, predsjednika udruge 108. brigade ZNG.

Opširnije...

Brodski policajci treći na Prvenstvu MUP-a u streljaštvu

Policija 01Uz predstavnike brodsko-posavske policije natjecala se još 21 ekipa

Policijska akademija MUP-a, u nedjelju 24. ožujka 2019., na strelištu Vrbovec, organizirala je 6. Otvoreno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova RH u streljaštvu „Memorijal Matko Maršić“.

Tradicionalno natjecanje u streljaštvu održava se u spomen i sjećanje na iznenada preminulog policijskog službenika Matka Maršića, a koji je veći dio svoje 20-godišnje karijere radio kao instruktor i predavač policijskih stručnih predmeta naoružanja i gađanja. Prvenstvo se sastojalo od preciznog i brzog te situacijskog praktičnog gađanja. Predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici Darko Dumendžić, Dražen Krunić i Mato Brekalo (član Suda časti naše Udruge) ostvarili su odličan rezultat, zauzevši treće mjesto u ukupnom ekipnom poretku.

Opširnije...

Održan prvi radni sastanak Organizacijskog odbora za svečano obilježavanje Dana udruge 11.05.2019.

GrbU Gornjim Andrijevcima je 23. ožujka 2019. održan prvi radni sastanak Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, na kojem su nazočili: Tihomir Čengić, Franjo Pavlović-Ančurovski, Tomislav Vrbančić i Vlatko Krznarić, dok je Marko Pajić zbog sprijećenosti opravdao svoj izostanak.

20. svibanj 2006. je službeni datum osnutka naše Udruge i obilježavamo ga svake godne u najpribližnijem terminu, kako bi istom mogao nazočiti što veći broj članova, sukladno navedenom, za ovu godinu je predložena subota, 11. svibnja 2019.

Ovogodišnja svečanost obilježavanja Dana udruge biti će održana na području Općine Sibinj, uz cjelodnevno druženje popraćeno mnogobrojnim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima.

Organizacijski odbor će žurno dostaviti Izvršnom odboru na usvajanje kompletan prijedlog protokola svečanog obilježavanja Dana udruge, nakon čega će biti započete sve pripremne radnje i aktivnosti u svezi provedbe i realizacije obilježavanja Dana udruge, a o detaljima ćemo vas naknadno izvijestiti.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti