fixed background image joomla

27. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

zastavaMeđunarodno priznanje Republike Hrvatske bio je veliki vanjskopolitički uspjeh čemu svjedoči novija hrvatska povijest, ali i naša pripadnost brojnim međunarodnim organizacijama.

Prisjećajući se s ponosom i posebnim pijetetom svih hrabrih hrvatskih vitezova koji su svoje živote utkali u slobodu i temelje međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, kao ministar hrvatskih branitelja svim Hrvaticama i Hrvatima od srca čestitam 27. godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Možda je 15. siječnja samo jedan u nizu dana u godini, ali nama Hrvatima jedan je od onih posebnijih, kada se s ponosom sjećamo hrabrih ljudi koji su toliko željeli slobodnu i suverenu Hrvatsku da je snaga njihovog pruženog otpora agresoru odjeknula u tadašnjoj Europskoj zajednici i nizu drugih država u svijetu.

Svaki narod i svaka država suočeni su svakodnevno sa svojim unutarnjim i vanjskim izazovima i često nemaju vremena osluhnuti stanje u drugim državama, ali 15. siječnja 1992. veliki broj njih na trenutak je zastao i priznanjem Republike Hrvatske odao počast nepresušnoj želji Hrvata da dišu svoju Hrvatsku. Međunarodno priznanje Republike Hrvatske bio je veliki vanjskopolitički uspjeh čemu svjedoči novija hrvatska povijest, ali i naša pripadnost brojnim međunarodnim organizacijama.

Prisjećanje na 15. siječnja 1992. godine neka nam svima bude poticaj da ciljeve koji su pred nama ostvarimo zajedno, na što nas obvezuju i žrtve koje smo podnijeli u stvaranju slobodne Hrvatske.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Opširnije...

Održana Izvanredna skupština i izabrano novo vodstvo Udruge

izvanredna skuptina 01U Slavonskom Brodu je 9. siječnja 2019. održana Izvanredna skupština UHBDRP BPŽ zbog neopozive ostavke Željka Golubičića na dužnost predsjednika iz osobnih razloga.

Jednoglasnom je odlukom svih nazočnih članova Udruge za novog predsjednika izabran Vlatko Krznarić, dok su za dopredsjednike izabrani Miroslav Matić i Zlatan Jerković. Novoizabrani tajnik je Ivica Franjić, a Tihomir Čengić će u daljnjem radu obnašati dužnost blagajnika Udruge.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Martin Živić, Zdravko Kamenjaš,Vlado Radošić i Ivica Đaković, a Nadzornim odborom će i dalje predsjedavati Pero Lukić uz članove Bernarda Matoševića, Josipa Cipra, Božu Peića i Josipa Ivankovića.

Časni sud je izabran u sastavu: Zrinko Kapetanić, predsjednik, te članovi Vlatko Pernar i Mato Brekalo, dok će dužnost Administrativno-poslovne tajnice i nadalje obnašati Dubravka Kovačić.

Izvanrednoj skupštini su u svojstvu gostiju nazočili Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i njegov zajmenik Ivo Đogaš.

Opširnije...

Odluka o visini godišnje članarine za 2019. godinu

GrbNa Izborno-izvještajnoj skupštini Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, održanoj 21. svibnja 2018. u Slavonskom Brodu jednoglasno je donesena Odluka o visini članarine za 2019. godinu.

Ovom Odlukom u skladu sa Statutom, reguliran je iznos jednokratne godišnje članarine, koja je za 2019. godinu utvrđena u visini 100,00 kn (sto kuna).

Svaki član je dužan jednokratno uplatiti članarinu tijekom 2019. godine, najkasnije do 31. ožujka tekuće godine, na žiro račun Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županijeHR79 234 000 9111 0228 118.

Opširnije...

Poziv članovima na Izvanrednu skupštinu UHBDRP BPŽ

GrbTemeljem članka 28. Statuta Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije sazivam Izvanrednu skupštinu i ujedno pozivam sve članove i dužnosnike UHBDRP BPŽ da se odazovu na istu.

Izvanredna skupština će biti oržana u SRIJEDU, 9. siječnja 2019.g. u domu Mjesnog odbora "ZRINSKI FRANKOPAN", Anastasa Popovića 37 u Slavonskom Brodu s početkom u 17:30 sati.

Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ

Opširnije...