fixed background image joomla

Članovi UHBDRP Brodsko-posavske županije u Kninu nazočili na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnici VRO "Oluja"

knin 56U subotu 5. kolovoza 2017., pedesetak članova UHBDRP BPŽ i članova njihovih obitelji, tradicionalno su nazočili u Kninu na službenoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obilježavanju 22. obljetnice VRO "Oluja".

Ove se godine na kninskoj tvrđavi našlo neuobičajeno puno brođana, članova naše Udruge, koji su sudjelovali u službenom državnom protokolu, među kojima su bili Zlatan Jerković, umirovljeni policajac i HRVI, koji je ovom prigodom držao državnu zastavu prilikom podizanja na jarbol kninske tvrđave, dok je Krešimir Šimić-Šima, pripadnik Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske čitao imena poginulih hrvatskih branitelja u VRO "Oluja".

Predsjednik UHBDRP BPŽ Željko Golubičić bio je službeni predstavnik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, dok je Vlatko Krznarić bio član izaslanstva Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, predvođenog predsjednikom Marijanom Smernićem.

Po završetku službenog dijela programa u Kninu, članovi UHBDRP BPŽ su se zaputili na popodnevni izlet u Vodice, gdje su iskoristili prigodu za odmor i kupanje, nakon čega su se u večernjim satima zaputili u Slunj na odličan koncert Marka Perkovića Thompsona.

Opširnije...

Čitanje imena poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu s područja bivše Općine Slavonski Brod

Slavonski Brod, 04.08.2017. - kod spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskih braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu

- Čitanje imena svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu s područja bivše Općine Slavonski Brod, prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice VRO "OLUJA".

Opširnije...

U Dalju obilježena 26. obljetnica pogibije 39 hrvatskih branitelja

Dalj 2017 24U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije pod vodstvom predsjednika Darka Mikolina, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja ispred policijske postaje, u Dalju je 01. kolovoza 2017. obilježena 26. obljetnica pogibije 39 hrvatskih branitelja u napadu pripadnika srpskih paravojnih postrojbi i bivše JNA na tamošnju policijsku postaju.

U spomen na 20 hrvatskih policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite, vijence su položila i svijeće zapalila službena izaslanstva, zatim brojni članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

"Prije 26 godina ostvarena je povijesna težnja mnogih naraštaja hrvatskog naroda - samostalnost Hrvatske. Kao što u Domovinskom ratu nije nedostajalo hrabrosti, tako danas prije svega trebamo mudrosti i zajedništva", poručila je saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović, kao izaslanica predsjednice Republike na obilježavanju ove obljetnice.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je kako mu je čast izraziti zahvalnost braniteljima koji su u Dalju 1. kolovoza 1991. dali ono najvrjednije što čovjek može dati - svoje živote, braneći suverenost hrvatske države, svoje domove, prijatelje i način života. "Naša je zadaća u njihovo ime, kao i u ime 761 poginulih i 27 nestalih policajaca te svih poginulih i nestalih branitelja, uvijek i svugdje pronositi istinu o Domovinskom ratu", rekao je ministar. Napomenuo je kako hrvatski policajci danas odgovorno brinu o javnom redu i miru, svakoga dana riskiraju svoju sigurnost čuvajući živote i imovinu građana ne tražeći za to nikakvo priznanje, u čemu se, istaknuo je, ogleda snaga, požrtvovnost i domoljublje hrvatske policije.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je kako su se hrvatski policajci te pripadnici Zbora narodne garde i Civilne zaštite prije 26 godina u Dalju odupirali nadmoćnijem neprijatelju, a nakon šest sati hrabre borbe ubijeni su braneći svoje ognjište kada je na njih u ranim jutarnjim satima krenuo napad iz Srbije preko erdutskog mosta.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Brojač posjeta

Članarina za 2018.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice