fixed background image joomla

Promocija knjiga o srpskom logoru Stara Gradiška u općini Ključ

20180726 201444Proteklog je tjedna u općini Ključ, Bosna i Hercegovina, u Općinskoj vijećnici održana promocija knjiga o srpskom logoru Stara Gradiška, autora Vlade Radošića.

Udruženje logoraša „Omer Fiipović“ Ključ već nekoliko godina održava uspješnu suradnju s autorom knjiga o srpskom logoru na području Republike Hrvatske, a zbog velikog broja građana islamske vjeroispovijesti koji su velik dio svog ratnog logorovanja proveli upravo u kazamatima Stare Gradiške. Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ prošle je godine proširila suradnju te je izdana knjiga „Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992. godine“ uz potporu Ministarstva branitelja kroz projekte Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u kojoj su objedinjeni podatci o logorašama iz RH i BiH. Brojni okupljeni članovi Udruženja logoraša Ključana okupili su se kako bi još jednom evocirali uspomene i odali počast poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i šehidima. Tom prigodom održana je i promocija na kojoj je pozdravnu riječ u ime UHBDRP BPŽ održala Dubravka Kovačić koja je ujedno pozdravila okupljene u ime predsjednika Udruge Željka Golubičića. Između ostalog istaknula je kako je u ime Udruge zahvalna za suradnju s Udruženjem logoraša te se nada kako je ova knjiga most suradnje koji će ih dalje povezivati u iznošenju istine o Domovinskom ratu, ali i činjenju dobra među ljudima. 

Predstavljen je i tim koji je aktivno radio na izdavanju gore spomenute knjige: djelatnici Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata dr.sc. natko Martinić-Jerčić i mr. Tomislav Šulj kao recenzenti te prof. Mato Rupić urednik, ravnateljica novogradiške Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik lektura, grafičku obradu izradili su Bernard Matošević i Danijel Milčić, dok su suradnice čak tri žene Gordana Radošić, Katica Golubičić i Dubravka Kovačić.

Opširnije...

U Pakoštanima održan radni sastanak na temu promocije knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.g."

Pakostane 01Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Željko Golubičić, boravio je u subotu 9. lipnja 2018. u Pakoštanima na radnom sastanku na temu promocija knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.g.", na kojem su uz predsjednika UHBDRP BPŽ, nazočili Ante Žoni-Maksan, umirovljeni pukovnik, bivši zapovjednik Interventne postrojbe 112. brigade HV i ratni zapovjednik Zbornog područja Zadar, te Ivica Kapetanović, predsjednik Udruge SJP "POSKOCI" Zadar i Slobodan Dević-Pićo, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zadarske županije.

Tijekom sastanka se razgovaralo o organizaciji promocije knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.g." na poručju grada Zadra, te o međusobnoj suradnji i zajedničkim aktivnostima.

Opširnije...

12. MALONOGOMETNI TURNIR "HRVATSKIH BRANITELJA" U JOHOVCU (Bosna i Hercegovina)

Ove se godine 16. i 17. lipnja u Johovcu (BiH) s početkom u 11:00 sati održava 12. MALONOGOMETNI TURNIR "HRVATSKIH BRANITELJA", na kojem će po prvi puta sudjelovati i malonogometna veteranska momčad Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koju predvodi trener Zdravko Kamenjaš (Struja), dok će izaslanstvo Udruge predstavljati predsjednik Željko Golubičić u pratnji ostalih članova.

Plakat Johovac

Opširnije...