fixed background image joomla

Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2016./2017.

policijaMinistarstvo unutarnjih poslova raspisalo je Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2016./2017. godini, temeljem kojega je planiran upis 325 polaznika i polaznica.

Rok za podnošenje prijava je od 3. do 17. ožujka, a Program obrazovanja započinje 5. rujna 2016. godine.

Nakon završetka Programa, polaznici će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno policijske uprave i ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije, primati sukladno potrebama službe. Natječaj, njegove uvjete, način natjecanja i popis potrebnih priloga uz prijavu, pročitajte OVDJE.

Izvor: MUP RH

Opširnije...

Mimohod pobjednika u Pakracu nakon 25 godina (1991. - 2016.)

25 1 1Svečano obilježavanje 1. ožujka - dana kada je u Pakracu počeo Domovinski rat, krenulo je sv. misom u pakračkoj crkvi UBDM, nakon koje je, negdje oko podneva, formirana kolona za ovogodišnji "Mimohod pobjednika" ulicama Pakraca, koji je ove godine okupio više od 700 ljudi.

Iako vrijeme nije poslužilo organizatore, ove godine svečanom činu obilježavanja nazočio je velik broj uzvanika i posjetitelja s raznih strana Hrvatske. U koloni je bio izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, zatim general Mladen Markač koji je Pakracom prošao u društvu gradonačelnice Anamarije Blažević i Davora Huške, pomoćnika ministra RR i EU fondova u Vladi RH. Počast su došli odati i novi minstar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, župan Alojz Tomašević, te saborski zastupnik Franjo Lucić.

Kolona duga dvjestotinjak metara okupila je predstavnike više udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz raznih gradova kao i predstavnike braniteljske populacije, a zastupljena su bila i izaslanstva gradova čiji su branitelji upravo na pakračkom bojištu branili Domovinu. Svečani mimohod vodio je preko glavnog pakračkog trga sve do Rimokatoličkog groblja gdje su prisutni polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. Program je nastavljen svečanim postrojavanjem ispred pakračke policijske postaje.

Svečanom obilježavanju 25. obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu, uz mnogobrojne predstavnike braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, nazočili su predsjednik Željko Golubičić i Vlado Marić, počasni član Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Održana tiskovna konferencija braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavske županije

vlado maricDana 01. ožujka 2016. u prostorijama HVIDRA-e u Slavonskom Brodu s početkom u 10:30 sati, održana je tiskovna konferencija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije na temu otvorenog pisma Predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću sa zahtjevom za imenovanje umirovljenog bojnika Vlade Marić na neku od visokih dužnosti u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA BRODSKO‐POSAVSKE ŽUPANIJE I UDRUGA RATNIH PRIPADNIKA ATJ LUČKO 90.

‐ PREDSJEDNIKU VLADE RH, gdin. Tihomir Orešković

Predmet: Zahtjev i inicijativa Udruga hrvatskih branitelja proizišlih iz Domovinskog rata brodsko‐posavske županije i Udruge ratnih pripadnika Lučko 90. za imenovanje umirovljenog bojnika Vlade Marić na neku od visokih dužnosti u Ministarstvu hrvatskih branitelja

Poštovani, u proteklih više od mjesec dana svjedoci smo toga da se hrvatski branitelji kao najčasniji i najsvjetliji dio hrvatskoga društva, zbog aktualne situacije i neimenovanja Ministra hrvatskih branitelja kao i problema koji u svezi toga proizlaze, ponovo u hrvatskoj javnosti stigmatiziraju i nepravedno dovode u loš i inferioran položaj.

Duboko zabrinuti i ožalošćeni tom činjenicom ovim putem želimo Vas izvjestiti da je na sjednici najznačajnijih Udruga hrvatskih branitelja proizišlih iz Domovinskog rata brodsko‐posavske županije održanoj dana 21.siječnja 2016. godine u prostorijama HVIDRE Grada Slavonskog Broda donesen je slijedeći zaključak ( dostavljen 21.siječnja 2016. gospodinu Tomislavu Karamarko i Boži Petrov )

Opširnije...

KRIŽNI PUT SA SVIJEĆAMA U BRODSKOJ TVRĐAVI

Krizni putU petak, 18.03.2016.g. u Brodskoj tvrđavi, uoči svetkovine sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske, Župa i svetište Gospe Brze Pomoći - Slavonski Brod u zajedništvu s Gradom Slavonskim Brodom, Udrugama branitelja i stradalnika Domovinskog rata, te pripadnicima policije organiziraju KRIŽNI PUT SA SVIJEĆAMA.

17:00 - molitva krunice za Domovinu

17:30 - sveta misa za Domovinu, te sve poginule, nestale i stradale u Domovinskom ratu - župna crkva i svetište Gospe Brze Pomoći

18:30 - križni put sa svijećama u brodskoj tvrđavi počinje ispred kapele sv. Ane

Nakon križnog puta - tihi mimohod i polaganje lampiona kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i djeci u Domovinskom ratu, ispred KKD "Ivana Brlić Mažuranić" i Osnovne škole "Hugo Badalić".

Pozivamo sve hrvatske branitelje, stradalnike i druge sudionike Domovinskog rata, članove obitelji poginulih i stradalih, pripadnike hrvatske policije i drugih udruga, sve vjernike župe, grada i Brodsko-posavske županije u ovo zajedništvo molitve za Domovinu. Ponesimo lampione.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, zajedno će s predstavnicima HVIDRA-e Slavonski Brod i Udrugom specijalne jedinice policije "ŠAP" će na II. postaji Križnog puta preuzeti nošenje Križa do slijedeće postaje...

Ovim putem zamoljavamo sve članove UHBDRP BPŽ da se u što većem broju odazovemo i svojom nazočnošću sudjelujemo na ovom događaju i molitvi za Domovinu. Radi pravovremene organizacije i protokola, svi zainteresirani članovi se trebaju prijaviti tajniku Vlatku Krznariću ili Željku Golubičiću, predsjedniku UHBDRP BPŽ.

Opširnije...

Svečano obilježavanje 25. godišnjice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj

055Bitkom za Pakrac je započeo hrvatski Domovinski rat protiv velikosrpskog agresora. Oružani sukob hrvatskih policijskih postrojbi s pobunjenim Srbima zbio se 01. ožujka 1991. Ovo je bio prvi otvoreni oružani sukob hrvatskih regularnih snaga sa srpskim pobunjenicima.

U utorak, 01. ožujka 2016., pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar-Kitarović, u Pakracu će biti obilježena 25. obljetnica početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj, za koju je službeni poziv dobila i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Pozivamo članove naše Udruge koji su zainteresirani za odlazak u Pakrac 01.03.2016. na svečano obilježavanje 25. obljetnice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj neka se pravovremeno jave Željku Golubičiću, predsjedniku ili Vlatku Krznariću, tajniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Glazbeno-scenska predstava i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a "BITKA ZA VUKOVAR" u Podvinju

podvinje 2016 238U srijedu 10. veljače 2016. u posjetiteljima prepunom domu "Kralja Zovnimira" u Podvinju, u organizaciji Mjesnog odbora Podvinje i KUD-a "Podvinje", a na inicijativu Zdravka Sajferta, člana Udruge 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, s početkom u 19:00 sati održana je Glazbeno-scenska predstava i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a "BITKA ZA VUKOVAR - KAKO SMO BRANILI GRAD I HRVATSKU", te su predstavljene dvije knjige "58" HOS U OBRANI VUKOVARA I BOGRADNOVACA, autora Damira Markuša i "NE PLAČI, MOJ DOBRI ANĐELE", autora Damira Plavšića.

Glazbeno-scenskoj predstavi nazočili su mnogobrojni predstavnici društveno-političkog života, te članovi braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavke županije proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima su bili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ u sastavu: Željko Golubičić, Vlatko Krznarić, Zdravko Kamenjaš, Katica Golubičić, Josip Ivanković, Zorkan Pavković, Ivan Došlić i Josip Plazibat.

Tijekom večeri posjetitelji su imali priliku pogledati ratne fotografije dragovoljaca HOS-a, te poslušati ulomke iz knjiga oba autora, dok su vrlo bogatim kulturno-umjetničkim programom ovaj događaj svojim izvedbama slavonskim pjesama i plesova upotpunili članovi KUD-a "PODVINJE" iz Podvinja.

Na samom kraju predstave izvedene su dvije prekrasne domoljubne pjesme, "Croatio iz duše te ljubim" i "Lijepa li si", koje su vrlo emotivno s ponekom suzom u oku zapjevali svi nazočni posjetitelji, autori knjiga i članovi KUD-a "Podvinje".

Opširnije...