fixed background image joomla

Održana redovna Izvještajna godišnja skupština UHBDRP BPŽ

skupstina 2016 05U subotu, 19. ožujka 2016. s početkom u 18:00 sati u Bilom Brigu pokraj Nove Kapele, održana je redovna Izvještajna godišnja skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Prije održavanja Izvještajne godišnje skupštine, s početkom u 17:00 sati, održana je 8. sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ, na kojoj je raspravljalo o realiziranim aktivnostima, kao i o započetim planiranim projektima koje Udruga provodi, temeljem donesenog Plana rada za tekuću godinu.

Nakon izbora Radnih tijela i usvajanja Poslovnika o radu, predsjednik UHBDRP BPŽ Željko Golubičić podnio je detaljno izvješće o radu, dok je rizničar Tomislav Rajh izvijestio sve nazočne o financijskom poslovanju Udruge, a izvješća su nakon kraće rasprave jednoglasno usvojena od strane svih nazočnih članova Skupštine.

Predsjednik Nadzornog odbora Pero Lukić u svom izlaganju rad Udruge je ocijenio vrlo kvalitetnim, te je naglasio da Nadzorni odbor nema nikakvih primjedbi na način i realizaciju planiranih aktivnosti. Istakao je nadalje vrlo pozitivno mišljenje na Izvješće o financijskom poslovanju Udruge, nakon čega je Izvješće Nadzornog odbora jednoglasno prihvaćeno. Izvješće Mate Šimunovića, predsjednika Suda časti je bilo vrlo kratko. Sud časti u proteklom razdoblju nije imao zaprimljenih stegovnih prijava za postupanje, što je od strane svih nazočnih ocijenjeno vrlo pozitivnim, te je Izvješće kao takvo jednoglasno i usvojeno.

Po završetku radnog dijela, nazočnima se prigodnim riječima obratio Anto Žagrić, predsjednik Općinskog vijeća Nove Kapele, koja je ujedno bila i supokrovitelj održavanja Izvještajne godišnje skupštine Udruge. Iskazao je izuzetno zadovoljstvo onim što je večeras čuo tijekom podnošenja Izvješa o radu Udruge, a rad Udruge je ocijenio vrlo kvalitetnim, nakon čega je vodstvo Udruge pozvao na još bolju suradnju.

Rad Izvještajne godišnje skupštine je zaključen u 20:00 sati od strane predsjednika Radnog predsjedništva Vlatka Krznarića, koji je na kraju pozvao sve nazočne na organizirani prigodni domjenak za čiju je organizaciju bio zadužen dopredsjednik Đuro Keser, naravno uz neizostavnu glazbu Tamburaškog sastava "Župe Duha Svetoga" iz Slavonskog Broda, koji su ujedno podupirajući članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Križni put Udruga hrvatskih branitelja i molitva za Domovinu

krizni put 2016 16U organizaciji Župe i svetišta Gospe Brze Pomoći iz Slavonskog Broda, u zajedništvu s Gradom, udrugama hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, te pripadnicima hrvatske Policije s područja Brodsko-posavske županije, u petak 18. ožujka 2016. godine u crkvi Gospe Brze pomoći služena je sv. Misa za Domovinu i sve poginule i nestale hrvatske branitelje, te civilne žrtve tijekom Domovinskog rata.

Potom je u slavonsko-brodskoj tvrđavi oko kapele Svete Ane organizirana svečana ceremonija Križnog puta, u kojemu su sudjelovale sve braniteljske i stradalničke udruge proistekle iz Domovinskog rata te mnogobrojni građani, među kojima su bili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Katica Golubičić, Mirko Cimbal i Vlatko Krznarić.

Po završetku svečane ceremonije Križnog puta, zapaljeni su lampioni kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a potom i kod spomenika poginuloj djeci u Domovinskom ratu.

Opširnije...

Trojici brodskih policajaca uručene Spomenica domovinske zahvalnosti za 2015. godinu

spomeniceDana 8. ožujka 2016., u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj upriličeno je svečano uručenje odlikovanja Spomenica domovinske zahvalnosti za 2015.godinu.

Odlukom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu odlikovani su djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske: Miljenko Kovačević, Božo Peić i Slaven Vitolić.

U okviru kratkog prigodnog programa, prisutnima se ukratko obratio načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, koji je potom uručio Spomenice domovinske zahvalnosti odlikovanim djelatnicima. Načelnik je također tijekom kratke ceremonije odlikovanima izrazio iskrene čestitke u ime ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i svoje osobno ime. Ispred odlikovanih djelatnika prigodne riječi zahvale uputio je zapovjednik Interventne jedinice policije Miljenko Kovačević.

Opširnije...

Obilježena 24. obljetnica osnutka 101. brigade HVO

vlatkoSvečanim programom danas je obilježena 24. obljetnica osnutka 101. brigade HVO Bosanski Brod. Kroz brigadu je njen krvavi ratni put prošlo 4955 bojovnika. Poginulih je 436 dok je ranjeno više od 1400 branitelja. Osim ratišta Bosanske Posavine, Bosanskog Broda, Orašja, Modriče, pripadnici 101. Bosansko-brodske brigade sudjelovali su i u akcijama diljem Republike Hrvatske i prošli ratišta od Vukovara, Velebita, Dubrovnika, zapadno-slavonskog pa sve do Južnog bojišta.

Današnjem programu obilježavanja u Bosanskom Brodu, svetoj misi u Crkvi sv. Ante u Močilima, te polaganju vijenaca i paljenju svijeća na mjesnim grobljima u Bosanskom i Slavonskom Brodu nazočili su mnogobrojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici lokalne samuprave te predstavnici političkih stranaka.

Na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu cvijeće su položili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, predsjednik Željko Golubičić i tajnik Vlatko Krznarić, a vijenac je položio i zapalio svijeću u ime Antiterorističke jedinice Lučko iz Zagrebe, umirovljeni bojnik Vlado Marić, počasni član UHBDRP Brodsko-posavske županije.

Vlado Marić je dobio podršku svih braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavske županije za imenovanje na neku od dužnosti u Ministarstvu branitelja, te je ovom prigodom rekao: "Ovdje smo došli kako bi odali počast žrtvama palim u Domovinskom ratu. Oni su pokazali zajedništvo u vrijeme rata i dali putokaze kako Hrvati trebaju biti jedna narod i da ih se ne smije dijeliti. HVO je bio sastavnica i komponenta Oružanih snaga i tu nema kompromisa. Njihov doprinos u Domovinskom ratu je ogroman i neupitan. U obrani države nije bilo podjele na Hrvate s jedne i druge strane rijeke Save."

Opširnije...

Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2016./2017.

policijaMinistarstvo unutarnjih poslova raspisalo je Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2016./2017. godini, temeljem kojega je planiran upis 325 polaznika i polaznica.

Rok za podnošenje prijava je od 3. do 17. ožujka, a Program obrazovanja započinje 5. rujna 2016. godine.

Nakon završetka Programa, polaznici će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno policijske uprave i ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije, primati sukladno potrebama službe. Natječaj, njegove uvjete, način natjecanja i popis potrebnih priloga uz prijavu, pročitajte OVDJE.

Izvor: MUP RH

Opširnije...