fixed background image joomla

Nadbiskup Đuro Hranić susreo se s braniteljskim i stradalničkim udrugama s područja Brodsko-posavske županije

nadbiskup 17U sklopu kanonske vizitacije Slavonskobrodskog dekanata, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Đuro Hranić susreo se u petak, 17. veljače 2017. u prostorijama Pastoralnog centra Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije.

Na poziv dekana Slavonskobrodskog dekanata preč. Ivana Lenića, odmah je sastavljeno izaslanstovo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, u sastavu: predsjednik KUPIDR BPŽ-e Branko Cindrić, Štefan Paun, Miro Mandić, Željko Golubičić, Krešimir Baković, Đuro Vukovac, Ivan Stipić i Vlatko Krznarić, koji su se vrlo rado odazvali sastanku s preuzvišenim nadbiskupom mons. dr. Đurom Hranićem.

Uz nadbiskupa Hranića sudionici današnjeg sastanka bili su i mons. Luka Marjanović, zatim dekan slavonskobrodskog Dekanata preč. Ivan Lenić i vlč. Dario Hrga, tajnik nadbiskupskog kanonata, te Krešimir Šimić, predstavnik Udruge djece poginulih hrvatskih branitelja, Đuro Dikanović, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Ankica Žuljević, predstavnica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja i Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Na današnjem sastanku, razgovaralo se o problemima braniteljske populacije na koje nailaze u svakodnevnom životu, dok su predstavnici stradalničkih udruga istaknuli još uvijek ne riješen problem nestalih osoba, uglavnom hrvatskih branitelja koji su stradali tijekom Domovinskog rata, a njihovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.

Opširnije...

Projekcija filmova o sudjelovanju branitelja u vrijeme Domovinskog rata s područja Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije

slavonija

Grad Slavonski Brod organizira projekciju filmova o sudjelovanju branitelja u vrijeme Domovinskog rata s područja Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije.

Projekcije ovih filmova održavat će se u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić-Mažuranić", s početkom u 19,00 sati, prema sljedećem rasporedu:

- u četvrtak, 16. veljače 2017. godine, film "Zapadna Slavonija"
- u petak, 03. ožujka 2017. godine, film "Vukovar i Srijem"
- u petak, 10. ožujka 2017. godine, film "Maslenica i Medački džep".

Ulaz za sve gledatelje je besplatan, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane, a posebice hrvatske branitelje neka dođu na projekciju filmova prema navedenom rasporedu.

Opširnije...