fixed background image joomla

U Gornjim Bogićevcima obilježena 25. obljetnica početka ratnih djelovanja - 15. kolovoz 1991.

U Gornjim Bogićevcima je na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza 2016. obilježena 25. obljetnica početka ratnih djelovanja na okučanskom području, a u službenom dijelu protokola s mnogobrojnim predstavnicima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, sudjelovao je Ivica Franjić, u svojstvu predstavnika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županie.

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ na svečanoj proslavi Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu i 21. obljetnici Vojno-redarstvene operacije "OLUJA"

Knin uvodnaČlanovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, među mnogobrojnim ostalim Udrugama, članicama Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, nazočili su 5. kolovoza 2016. godine u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu na proslavi Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i svečanom obilježavanju 21. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "OLUJA".

Za članove UHBDRP BPŽ i članove njihovih obitelji, od strane Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, organiziran je do Knina besplatan prijevoz jednim autobusom, koji je sufinanciralo Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske.

Izaslanstvo koje je sudjelovalo u službenom protokolu i ceremonijalu svečanog dijela proslave na kninskoj tvrđavi činili su Marijan Smernić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske i Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP Brodsko-posavske županije, dok su se ostali članovi Udruge priključili u nastavku vrlo lijepe i svečane proslave, koja je upriličena na centralnom trgu u Kninu, gdje se također imalo što vidjeti i poslušati.

Nakon službenog dijela protokola u Kninu, autobus s članovima UHBDRP BPŽ zaputio se prema moru u mjesto Vodice, na kratki prekrasan izlet i popodnevno kupanje, nakon čega je uslijedio povratak u večernjim satima na koncert Marka Perkovića Thompsona i ostalih izvođača, koji je upriličen na stadionu NK "Dinara" u Kninu.

Opširnije...

Obilježena 25. obljetnica tragične pogibije pripadnika PP Dalj

13925921 940376922775564 7494744074691331563 oDvadeset i pet godina prošlo je od napada na Policijsku postaju Dalj i tragične pogibije 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite. U znak sjećanja na taj dan, 1. kolovoza 1991. godine, danas, 1. kolovoza, u Dalju je održana svečanost obilježavanja obljetnice događaja, na kojoj su sudjelovali i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Željko Golubičić, Mirko Cimbal i Anto Ćutuković.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca ispred Postaje granične policije Dalj, ispred spomen obilježja tragično poginulim hrvatskim braniteljima. Vijence su svečano položili obitelji poginulih branitelja, saborska zastupnica i izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske gospođa Irena Petrijevčanin Vuksanović, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora gospodin Ivan Radić, zamjenik ministra unutarnjih poslova gospodin Davor Blažević, saborski zastupnik i izaslanik ministar branitelja gospodin Ivan Anušić ravnatelj, policije gospodin Zvonimir Vnučec, načelnik Policijske uprave osječko – baranjske gospodin Milan Baričević, predstavnici lokalne uprave i samouprave te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata i predstavnici sindikata.

Opširnije...

20. Memorijalni turnir "Josip Jović" - Aržano 2016.

dsc 0403Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije sudjelovali su u subotu 30. srpnja 2016. na 20. Memorijalnom turniru „Josip Jović“, koji se svake godine održava u Aržanu u spomen na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, koji je smrtno stradao od srbočetničke ruke na Plitvicama - "Krvavi Uskrs" 1991. godine.

Prije svečanog otvorenja odana je počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi u Domovinskog rata, polaganjem vijenaca na njegov grob. Vijene su položili članovi obitelji Jović, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Luka Brčić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova - Davor Blažević, zamjenik ministra unutarnjih poslova uz Slobodana Marendića, ovlaštenog za obavljanje poslova načelnika PU splitsko-dalmatinske, zatim izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županje i predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

Na ceremoniji svečanog otvaranja nazočnima su se obratili gospodin Željko Mustapić-Jogun, u svojstvu organizatora turnira, pukovnik Ivan Mršić, izaslanik ministra branitelja, zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević i Luka Brčić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koji je i otvorio malonogometni turnir.

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević u svom obraćanju naglasio je kako je održavanje ove tradicije i uspomene na Josipa Jovića, a time i na sve žrtve Domovinskog rata, izuzetno važno zbog naše budućnosti, te je čestitao organizatoru i pohvalio njihov trud i angažman da svake godine održe ovu lijepu tradiciju koja je prerasla u druženje hrvatskih branitelja. Nakon što je izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović otvorio turnir, zamjenik ministra Davor Blažević izveo je početni udarac na prvoj utakmici nakon otvorenja.

Opširnije...