fixed background image joomla

20. Memorijalni turnir "Josip Jović" - Aržano 2016.

dsc 0403Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije sudjelovali su u subotu 30. srpnja 2016. na 20. Memorijalnom turniru „Josip Jović“, koji se svake godine održava u Aržanu u spomen na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, koji je smrtno stradao od srbočetničke ruke na Plitvicama - "Krvavi Uskrs" 1991. godine.

Prije svečanog otvorenja odana je počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi u Domovinskog rata, polaganjem vijenaca na njegov grob. Vijene su položili članovi obitelji Jović, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Luka Brčić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova - Davor Blažević, zamjenik ministra unutarnjih poslova uz Slobodana Marendića, ovlaštenog za obavljanje poslova načelnika PU splitsko-dalmatinske, zatim izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županje i predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

Na ceremoniji svečanog otvaranja nazočnima su se obratili gospodin Željko Mustapić-Jogun, u svojstvu organizatora turnira, pukovnik Ivan Mršić, izaslanik ministra branitelja, zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević i Luka Brčić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koji je i otvorio malonogometni turnir.

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević u svom obraćanju naglasio je kako je održavanje ove tradicije i uspomene na Josipa Jovića, a time i na sve žrtve Domovinskog rata, izuzetno važno zbog naše budućnosti, te je čestitao organizatoru i pohvalio njihov trud i angažman da svake godine održe ovu lijepu tradiciju koja je prerasla u druženje hrvatskih branitelja. Nakon što je izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović otvorio turnir, zamjenik ministra Davor Blažević izveo je početni udarac na prvoj utakmici nakon otvorenja.

Opširnije...

U Gromačniku održan Memorijalni turnir "Damir i Miro"

Grom 01U organizaciji NK "Sloga" iz Gromačnika održan je Memorijalni turnir "Damir i Miro" u Gromačniku. Sve je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobove Miroslava Jurjevića i Damira Turšića u čiji spomen se turir i održao, a sve je nastavljeno nogometnim turnirom na kojem su sudjelovale ekipe limača, seniora i veterana.

Turnir su započeli limači NK "Marsonia" Slavonski Brod, NK "Mladost" Sibinj , NK "Slavonac" Brodski Stupnik i NK "Sloge" Gromačnik. Najbolji u kategoriji bili su limači NK "Marsonie" koji su u završnoj utakmici pobjedili NK "Slogu" rezultatom 6:1. Najbolji igrači bili su Bumbić Gabrijel iz NK "Marsonie" i Gligić Karlo iz NK "Sloge". Treća je ekipa iz Sibinja dok je četvrto mjesto pripalo ekipi iz Brodskog Stupnika.

Nakon turnira limača započeo je turnir Veteranana kojem su nastupile momčadi UHBDRP BPŽ (Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije), "Graničar" Brodski Varoš, NK "Sloga" Gromačnik i NK "Sloga 2" Gromačnik. Najbolji među veteranima bili su NK "Sloga" koji su u finalnoj utakmici pobijedili ekipu UHBDRP BPŽ (Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije - osvojeno 2. mjesto). Za 3. mjesto borili su se NK "Sloga 2" i NK "Graničar" u kojem su pobjedu ipak odneli dečki iz NK "Sloge". Najbolji strijelac veteranskog turnira s 4 gola je Bernard Breulj iz ekipe NK "Sloga 2".

Opširnije...

U Slav. Brodu održana 9. sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ

IMG 20160721 170915U Domu HVIDRA-e u Slavonskom Brodu, 21. srpnja 2016. godine s početkom u 17:00 sati održana je 9. sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Na sjednici su nazočili: Željko Golubičić, predsjednik, Đuro Keser, dopredsjednik, Vlatko Krznarić, tajnik, Tomislav Rajh, rizničar, Zdravko Kamenjaš, Martin Živić i Ivica Bošnjak, dok je svoj izostanak opravdao Miroslav Matić.

Poziv za sjednicu Izvršnog odbora upućen je Branku Cindriću, predsjedniku Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, te Mati Pudiću, predsjedniku Udruge HVIDRA Slavonski Brod, na koji su se pozvani i odazvali.

Dnevni red za sjednicu se sastojao od nekoliko točaka: usvajanje zapisnika s 8. sjednice, zatim podnošenje Izvješća o provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju, predstavljanje Branka Cindrića, novoizabranog predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, planirane aktivnosti u nadolazećem vremenskom razdoblju i završno s točkom razno.

Zapisnik s prošle sjednice je jednoglasno usvojen, nakon čega je predsjednik UHBDRP BPŽ Željko Golubičić podnio izvješće o mnogobrojnim aktivnostima u proteklom vremenskom razdoblju. Izvješće je nakon kraće rasprave jednoglasno usvojeno. Predsjednik potom zahvaljuje Branku Cindriću na odazivu i zamoljava ga da ukratko predstavi novoosnovanu KUPIDR BPŽ-e. Branko Cindrić potom u kratkim crtama pojašnjava osnovne zadaće, smjernice i ciljeve Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ-e.

Pod slijedećom točkom se raspravljalo o odlasku malonogometne momčadi 29.07.2016. na Memorijalni turnir u Aržano, koji se svake godine odigrava u spomen na Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog redarstvenika. U subotu, 29. srpnja 2016. članovi UHBDRP BPŽ će sudelovati na Memorijalnom turniru u Gromačniku, koji se svake godine održava u spomen na poginule hrvatske branitelje.

Opširnije...

25. obljetnica masakra 20 policajaca Policijske postaje Dalj

DaljDana 01. kolovoza 2016. godine navršava se 25. obljetnica tragičnog masakra 20 policajaca Policijske postaje Dalj, Policijske uprave Osječko-baranjske, 15 pripadnika ZNG-a i 4 pripadnika Civilne zaštite.

Pozivamo Vas da zajedno odamo počast poginulim hrvatskim braniteljima dana 01. kolovoza 2016. godine u Dalju.

P R O T O K O L

08:30 - 09:00 sati - okupljanje gostiju u dvorištu Doma kulture u Dalju, Bana Josipa Jelačića 12.
09:00 sati - uvod u program i pozdravna riječ gostiju i uzvanika
09:30 sati - MIMOHOD ZASTAVA. Sve članice Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije, kao i lokalne udruge iz Domovinskog rata kreću prema Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred Policijske postaje Dalj.
09:40 sati - paljenje svijeća ispred spomenika logorašima u Dalju
10:00 sati - okupljanje ispred Policijske postaje u Dalju, polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima – Protokol MUP RH
11:00 sati - Sveta misa zadušnica za poginule hrvatske redarstvenike u crkvi sv. Josipa u Dalju – Protokol MUP RH
12:00 - 12:45 sati - Dom kulture, Bana Josipa Jelačića 12 – Upoznavanje sa sadržajem trećeg Dokumentarnog filma “Obitelj BUTORAC – početak i kraj pakla”
12:45 - 13:15 sati - Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije, predstavlja početak rada na novoj knjizi o logorašima
- Podjela zahvalnica

UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA POLICIJE
OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
Darko Mikolin, predsjednik

Opširnije...