fixed background image joomla

Konvencija zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Logo mbrh 1 MediumMinistarstvo hrvatskih branitelja organizira Konvenciju zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te pozivamo zadruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata da se prijave za sudjelovanje na Konvenciji.

Ministarstvo hrvatskih branitelja organizira Konvenciju zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koja će se održati u srijedu, 29. ožujka 2017. godine u Slavonskom Brodu.

Na Konvenciji će biti riječi o aktualnim temama iz područja zadružnog poduzetništva i djelovanja braniteljskih zadruga. Pozivamo zadruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata da se prijave za sudjelovanje na Konvenciji putem prijavnog obrasca kojeg mogu preuzeti OVDJE.

Rok za podnošenje prijava je 22. ožujka 2017. godine, a dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona navedene na prijavnom obrascu.

Opširnije...

Iznenada je preminuo Branko Jurić, pomoćnik načelnika Policijske postaje Vrpolje

Branko juricU utorak, 14. ožujka 2017.g. oko 21:00 sati, iznenada nas je napustio hrvatski branitelj iz Domovinskog rata BRANKO JURIĆ (rođ. 1967.g.), pomoćnik načelnika Policijske postaje Vrpolje, PU brodsko-posavske.

Ovim putem, u ime svih članova Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije izražavamo najiskreniju sućut obitelji prerano preminulog Branka Jurića, kćerki Barbari, sinu Vedranu i supruzi Kseniji, kao i svoj ostaloj tugujućoj rodbini, radnim kolegama i prijateljima.

Sahrana pokojnika će biti održana u četvrtak, 16. ožujka 2017.g. na Mjesnom groblju u Vrpolju s početkom u 15:00 sati.

Opširnije...

Izaslanstvo ZUHBDRP RH na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara

vukovar 7Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Vukovara, a u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara, na kojem je između ostalih nazočilo i izaslanstvo Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske u sastavu: predsjednik Marijan Smernić, Mato Dudić, Željko Golubičić i Vlado Kos.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti svim poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koji su svoje živote utkali u oltar Domovine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Tomislav Panenić, ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Vlade RH Tomo Medved, državni tajnik i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Tomislav Ivić, načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov, Grad Vukovar na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara te brojna izaslanstva.

Molitvu je predvodio fra Mato Vincetić, vojni kapelan u Vinkovcima nakon čega je u crkvi sv. Filipa i Jakova služena sveta misa.

Središnji događaj slavlja bila je svečana akademija održana u Hrvatskom domu Vukovar na kojoj su nazočili mnogobrojni uvaženi gosti među kojima su bili i Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara pozdravnim je riječima otvorio svečanu akademiju. „Danas je obljetnica koje se svi moramo sjetiti, a to je povijesno postrojavanje nenaoružanih odreda za bivšu Općinu Vukovar koja je prije točno 26 godina održala u Bogdanovcima. Bio je to početak stvaranja obrane Vukovara, Slavonije ali i jedine nam Domovine Hrvatske", rekao je Šoljić te dodao, „U Vukovarskoj epopeji unatoč patnji i progonu vukovarske braniteljice i branitelji danas ovdje ponosno stoje podsjećajući na žrtvu koja je podnesena za slobodu, mir i demokraciju u kojima uživamo. Hrvatski branitelji danas daju svoj obol sudjelujući ravnopravno u organiziranju mnogih manifestacija i akcija stvarajući tako bolje uvjete svim stanovnicima našeg voljenog grada Vukovara".

Opširnije...

Liste prvenstva za dodjelu stambenog kredita i za dodjelu financijske potpore za kupnju ili izgradnju prve nekretnine 2017. godine

Logo mbrh 1 MediumSukladno odredbi članka 7. st. 5. Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata (NN 78/13) objavljujemo potvrđenu listu prvenstva za dodjelu stambenog kredita za 2017. godinu, kao i potvrđenu listu prvenstva za dodjelu financijske potpore za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. Potvrđene liste prvenstva primjenjuju se od 01. ožujka 2017. godine i vrijede do objave potvrđenih listi prvenstva za slijedeću kalendarsku godinu.

Radi lakše preglednosti podnositelja zahtjeva, objavljujemo i Liste prvenstva po namjenama stambenih kredita za svaku županiju i Grad Zagreb zasebno, jedinstvenu Listu prvenstva za dodjelu stambenog kredita za 2017. godinu za Republiku Hrvatsku, kao i Liste prvenstva prema županijama i Gradu Zagrebu.

Liste prvenstva za dodjelu stambenih kredita i dodjelu financijske potpore sadrže:
— redni broj
— jedinstveni redni broj – koji predstavlja poziciju na jedinstvenoj Listi prvenstva,
— ime i prezime i datum rođenja, te mjesto prebivališta podnositelja zahtjeva,
— broj članova obitelji – predstavlja broja članova uže obitelji podnositelja zahtjeva (u navedeni broj ne računa se podnositelj zahtjeva),
— ukupan broj ostvarenih bodova,
— namjenu stambenog kredita (samo za listu prvenstva za dodjelu stambenog kredita).

Opširnije...

U Pakracu obilježena 26. obljetnica početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj

pakrac 2017 141U srijedu, 1. ožujka 2017. prigodnim programom i postrojavanjem pripadnika MUP-a i HV, sudionika obrane Hrvatske u Pakracu u razdoblju od 1991. do 1995. godine ispred zgrade pakračke policije, započelo je obilježavanje 26. obljetnice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj.

Ovu svečanost već godinama zajednički organiziraju Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac, a ove godine je bilo posebno svečano jer je po prvi put na ovoj manifestaciji sudjelovala i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, uz nazočnost ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Postrojavanje u kojem je sudjelovao veliki broj hrvatskih branitelja iz 1991. godine je završeno polaganjem Predsjednice RH cvijeća na spomen obilježje hrvatskim policajcima ispred zgrade PP Pakrac, sve to u društvu Nea – unuka poginulog hrvatskog redarstvenog Krunoslava Želimorskog.

Uz brojne branitelje iz cijelog kontinentalnog dijela Hrvatske, današnjoj svečanosti su nazočili izaslanici MUP-a, načelnici policijskih uprava okolnih županija, saborski zastupnici Josip Đakić, Zlatko Hasanbegović i Stevo Culej, pomoćnik ministra Davor Huška, počasni građanin Pakraca general Mladen Markač kao generali Josip Lucić, Ljubo Česić Rojs, Rudi Stipčić, Marko Lukić, Željko Sačić, zapovjednici i pripadnici brojnih policijskih i vojnih postrojbi koji su na ovom ratištu sudjelovali u razdoblju od 1991. do 1995. godine te lokalni dužnosnici iz šire okoline.

Na obilježavanju 26. obljetnice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj sudjelovalo je i izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije u sastavu: predsjednik brigadir Branko Cindrić, dopredsjednik Željko Golubičić, Antun Ferdeber i Vlatko Krznarić. Sudjelovali su također i predsjednik Udruge 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod Pavo Naletilić sa surednicima, te Štefan Paun, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Brodsko-posavske županije i izaslanstvo Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, predvođeni predsjednikom Matom Pudićem i zamjenikom predsjednika Vladom Marićem.

Opširnije...

Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2016.g.

Grb colorIzvješće o radu za 2016. godinu

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije osnovana je 20. svibnja 2006. godine.

Udruga je članica Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske od lipnja 2006. godine, te članica Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije od 20. 06. 2016.g..

Ukupni primitci u 2016.g. bili su 32.343,00 kn, a izdaci 38.215,00 kn. Razlika primitaka i izdataka na dan 31.12.2016.g. iznosi -5.872,00 kn, a kako je iz prethodne poslovne 2015.god. prenesen višak od 8.515,00 kn, na kraju je sveukupna razlika 2.643,00 kn.

Tijekom 2016.g. Izvršni odbor Udruge održao je tri (3) sjednice, te redovnu Izvještajnu Skupštinu.

Aktivnosti Udruge u 2016. godini:

- Dana 04. 01. 2016.g. u Širincima je obilježena je 24. obljetnica vojno redarstvene akcije “Širinci ’92.” kojom prilikom su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, a ispred Udruge HBDRP BPŽ, nazočio je njen dopredsjednik Đuro Keser.

- Na poziv organizatora 6. Dobrotvornog malonogometnog turnira "Kolonija 2016.", Udruge "MNK Kolonija-Sv. Dominik Savio" u suradnji s Caritasom brodskog dekanata, koji je održan u Slavonskom Brodu od 06.-10.01.2016., sudjelovala je malonogometna momčad Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, koja je odigrala revijalnu utakmicu protiv momčadi Gradske uprave Grada Slavonskog Broda, te u vrlo napetoj, borbenoj i krajnje neizvjesnoj utakmici izgubila rezultatom 0:1. Za momčad UHBDRP BPŽ nastupili su: trener i igrač Zdravko Kamešnjaš, vratar Josip Duspara, te igrači Ante Zovak, Božo Teskera, Antun Ferdeber, Josip Ivanković, Nenad Đaković, Mato Brekalo, Tomislav Vlainić i Berislav Vardić, dok su za logističku potporu i navijačko bodrenje naše momčadi zaduženi bili: Željko Golubičić, Đuro Keser, Vlatko Krznarić, Tomislav Rajh, Mirko Cimbal, Katica Golubičić, Mladen Ivezić, Maja Lučić, Krešimir Šimić, Marinko Anđelić, uz pomoć članova obitelji: Sandre i Barbare Krznarić, Stjepana i Damjana Golubičić, te prijatelja Udruge, Tomislava Bašića, Franje Ilića, Antonia Jelinića, Marina Badrova, Tomislava i Luke Lović, dok je tvrtka Autowill d.o.o. iz Slavonskog Broda bila službeni sponzor naše momčadi.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Likovno-literarna

Petak, 20.12.2019. - SLAV. BROD

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti