fixed background image joomla

Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja BPŽ

dan hb 2019 26U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, započelo je u petak, 13. rujna 2019. prigodnim programom u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, gdje je prezentirana povjesnica postrojbi PZO-a Slavonskog Broda nakon čega je prikazan dokumentarni film "Most". Uslijedilo je potom predstavljanje knjige "Dnevnik jednog tenkista" autora Ante Andrijanića, dok su posjetitelji mogli pogledati i ranije postavljenu izložbu ratne fotografije.

Srednišnji dio obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, započeo je u subotu, 14. rujna 2019. u jutarnjim satima, kada je otvorena likona kolonija, na kojoj su sudjelovali članovi KLD "Berislavić" iz Slavonskog Broda. Od 9:00 sati, svi posjetitelj su mogli pogledati cjelodnevno izložbu naoružanja i opreme Hrvatske vojske, a događaj je upotpunio slijetanje dva helikoptera HRZ-a.

Istovremeno, na šetalištu pokraj Save je održano natjecanje braniteljskih udruga u kuhanju čobanca, dok je svečanost polaganja vijenaca započela u 10:30 sati, nakon čega je služena misa zadušnica u kapeli sv. Ane u brodskoj tvrđavi. Nakon mise je u Glazbenoj školi održana svečana akademija, te je po završetku iste uslijedio zajednički svečani ručak za sve goste i posjetitelje u šatoru podignutom ispred KKD "Ivana Brlić Mažuranić", gdje je ujedno održan i prigodni kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili mnogobrojni KUD-ovi, pjevačke skupine i tamburaški sastavi.

Opširnije...

27. hodočašće hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu

Marija Bistrica 2019Ministarstvo hrvatskih branitelja i ove godine organizira besplatan prijevoz članova udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata s područja RH na 27. hodočašće hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu, koje će biti održano u nedjelju, 6. listopada 2019.g.

Iz Brodsko-posavske županije je organiziran prijevoz jednim autobusom, koji će biti popunjen članovima udruga hrvatskih branitelja s područja naše županije, a za svaku pojedinu udrugu su osigurana po dva (2) mjesta.

Sukladno gore navedenom, molimo zainteresirane članove UHBDRP BPŽ neka nam se jave na mail: udrugapolicijebpz@gmail.com ili na tel: +385 91 665 4333.

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ sudjelovali na 9. sportskim susretima ZUHBDRP Republike Hrvatske "Kutina 2019."

kutina 2019 12U subotu 7. rujna 2019. godine u Kutini su održani 9. susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, na kojima su sudjelovali i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Nakon svečanog postrojavanja svih natjecatelja, intoniranja državne himne i prigodnog kulturno-umjetničkog programa, te pozdravnih govora gostiju i predsjednika ZUHBDRP RH Marijana Smernića, susrete je otvorio general Marinko Krešić, izaslanik predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar-Kitarović.

Za UHBDRP BPŽ su nastupali: ŠAH - Ivan Mihalj, Mato Opačak i Antun Mataić, BELA: Dubravka Kovačić i Ivan Milašinović, STRELJAŠTVO: Ivica Franjić, Saša Kolar i Darijo Plivelić, NOGOMET: Željko Sekulić, Božo Peić, Zdravko Kamenjaš (trener), Nenad Đaković, Berislav Vardić, Branko Sverić, Božidar Terskera i Josip Duspara. Stručni i logistički stožer činili su: Mladen Ivezić, Zoran Džeba, Zvonko Tolić, Zlatan Jerković i Vlatko Krznarić.

Natjecanje se odvijalo sustavom ispadanja, tako da su naši nogometaši nesretno ispali u prvoj fazi natjecanja, nakon neriješenog rezultata i izvođenja penala. Belaši naše Udruge su također u početnoj fazi poraženi, tako da su vrlo brzo napustili natjecanje, no zato su naši strijelci osvojili ekipno 3. mjesto, dok su šahisti bili uvjerljivo najbolji i zauzeli su ekipno 1. mjesto. Nakon konačnog i ukupnog bodovanja svih rezultata, članovi UHBDRP BPŽ su osvojili ekipno 4. mjesto među 15 udruga članica ZUHBDRP RH. Ovogodišnji ukupni pobjednik 9. sportskih susreta su članovi UHBDRP Sisačko-moslavačke županije - Podružnica Kutina.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Likovno-literarna

Petak, 20.12.2019. - SLAV. BROD

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti