fixed background image joomla

Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2016.g.

Grb colorIzvješće o radu za 2016. godinu

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije osnovana je 20. svibnja 2006. godine.

Udruga je članica Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske od lipnja 2006. godine, te članica Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije od 20. 06. 2016.g..

Ukupni primitci u 2016.g. bili su 32.343,00 kn, a izdaci 38.215,00 kn. Razlika primitaka i izdataka na dan 31.12.2016.g. iznosi -5.872,00 kn, a kako je iz prethodne poslovne 2015.god. prenesen višak od 8.515,00 kn, na kraju je sveukupna razlika 2.643,00 kn.

Tijekom 2016.g. Izvršni odbor Udruge održao je tri (3) sjednice, te redovnu Izvještajnu Skupštinu.

Aktivnosti Udruge u 2016. godini:

- Dana 04. 01. 2016.g. u Širincima je obilježena je 24. obljetnica vojno redarstvene akcije “Širinci ’92.” kojom prilikom su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, a ispred Udruge HBDRP BPŽ, nazočio je njen dopredsjednik Đuro Keser.

- Na poziv organizatora 6. Dobrotvornog malonogometnog turnira "Kolonija 2016.", Udruge "MNK Kolonija-Sv. Dominik Savio" u suradnji s Caritasom brodskog dekanata, koji je održan u Slavonskom Brodu od 06.-10.01.2016., sudjelovala je malonogometna momčad Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, koja je odigrala revijalnu utakmicu protiv momčadi Gradske uprave Grada Slavonskog Broda, te u vrlo napetoj, borbenoj i krajnje neizvjesnoj utakmici izgubila rezultatom 0:1. Za momčad UHBDRP BPŽ nastupili su: trener i igrač Zdravko Kamešnjaš, vratar Josip Duspara, te igrači Ante Zovak, Božo Teskera, Antun Ferdeber, Josip Ivanković, Nenad Đaković, Mato Brekalo, Tomislav Vlainić i Berislav Vardić, dok su za logističku potporu i navijačko bodrenje naše momčadi zaduženi bili: Željko Golubičić, Đuro Keser, Vlatko Krznarić, Tomislav Rajh, Mirko Cimbal, Katica Golubičić, Mladen Ivezić, Maja Lučić, Krešimir Šimić, Marinko Anđelić, uz pomoć članova obitelji: Sandre i Barbare Krznarić, Stjepana i Damjana Golubičić, te prijatelja Udruge, Tomislava Bašića, Franje Ilića, Antonia Jelinića, Marina Badrova, Tomislava i Luke Lović, dok je tvrtka Autowill d.o.o. iz Slavonskog Broda bila službeni sponzor naše momčadi.

Opširnije...

Nadbiskup Đuro Hranić susreo se s braniteljskim i stradalničkim udrugama s područja Brodsko-posavske županije

nadbiskup 17U sklopu kanonske vizitacije Slavonskobrodskog dekanata, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Đuro Hranić susreo se u petak, 17. veljače 2017. u prostorijama Pastoralnog centra Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije.

Na poziv dekana Slavonskobrodskog dekanata preč. Ivana Lenića, odmah je sastavljeno izaslanstovo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, u sastavu: predsjednik KUPIDR BPŽ-e Branko Cindrić, Štefan Paun, Miro Mandić, Željko Golubičić, Krešimir Baković, Đuro Vukovac, Ivan Stipić i Vlatko Krznarić, koji su se vrlo rado odazvali sastanku s preuzvišenim nadbiskupom mons. dr. Đurom Hranićem.

Uz nadbiskupa Hranića sudionici današnjeg sastanka bili su i mons. Luka Marjanović, zatim dekan slavonskobrodskog Dekanata preč. Ivan Lenić i vlč. Dario Hrga, tajnik nadbiskupskog kanonata, te Krešimir Šimić, predstavnik Udruge djece poginulih hrvatskih branitelja, Đuro Dikanović, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Ankica Žuljević, predstavnica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja i Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Na današnjem sastanku, razgovaralo se o problemima braniteljske populacije na koje nailaze u svakodnevnom životu, dok su predstavnici stradalničkih udruga istaknuli još uvijek ne riješen problem nestalih osoba, uglavnom hrvatskih branitelja koji su stradali tijekom Domovinskog rata, a njihovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.

Opširnije...

Projekcija filmova o sudjelovanju branitelja u vrijeme Domovinskog rata s područja Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije

slavonija

Grad Slavonski Brod organizira projekciju filmova o sudjelovanju branitelja u vrijeme Domovinskog rata s područja Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije.

Projekcije ovih filmova održavat će se u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić-Mažuranić", s početkom u 19,00 sati, prema sljedećem rasporedu:

- u četvrtak, 16. veljače 2017. godine, film "Zapadna Slavonija"
- u petak, 03. ožujka 2017. godine, film "Vukovar i Srijem"
- u petak, 10. ožujka 2017. godine, film "Maslenica i Medački džep".

Ulaz za sve gledatelje je besplatan, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane, a posebice hrvatske branitelje neka dođu na projekciju filmova prema navedenom rasporedu.

Opširnije...

Sjećanje na poginule pripadnike 3. bojne „KOBRE“ 3. GBR „Kune“ – 24. obljetnica bitke za Kašić

kasic 2017 48U organizaciji Udruge veterana 3. GBR – Ogranak Slavonski Brod, članovi i bivši pripadnici slavonskog-brodskih „Kobri“, predvođeni svojim ratnim zapovjednicima, brigadirom Ivanom Obrovcem i pukovnikom Draganom Dikanovićem, posjetili su u srijedu, 01. veljače 2017.g. Kašić, mjesto žestokih borbi u završnoj fazi VRO „Maslenica“ početkom veljače 1993.g., prilikom neprijateljskog protuudara i njegovog pokušaja vraćanja izgubljenih položaja.

Toga su se dana, slavonsko-brodske „Kobre“, nadljudskim naporima suprotstavile daleko brojnijem i tehnički bolje opremljenom neprijatelju, koji je pod svaku cijenu pokušao vratiti svoje dojučerašnje položaje, no unatoč velikim gubitcima hrvatskih branitelja, u borbama „prsa u prsa“, slavonsko-brodske „Kobre“ su sačuvale položaj, a neprijatelj je doživio strahoviti poraz i velike gubitke u ljudstvu i tehnici. Kašić je obranjen krvlju i životima mladih hrvatskih vitezova i zaustavljen je daljnji prodor neprijatelja, koji je za cilj u konačnici imao zauzimanje Zadra.

Dolaskom u Kašić, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. GBR „Kune“, nakon čega je vojni kapelan Ivo Topalović predvodio zajedničku molitvu podno križa, izgrađenog od slavonskog hrasta i dalmatinskog kamena, nakon čega je u župnoj crkvi u Posedarju služena sv. Misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u VRO „Maslenica“ i tijekom Domovinskog rata. Po završetku službenog dijela protokola, u mjestu Poličnik je organiziran zajednički ručak.

Uz članove Udruge veterana 3. GBR – Ogranak Slavonski Brod, na 24. obljetnici obilježavanja bitke za Kašić, nazočio je brigadir Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, te nekoliko članova Udruge 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, Udruge 121. brigade HV-Pukovnija Nova Gradiška, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Grada Slavonskog Broda u pratnji Damira Vinčazovića i Petra Agatića, te izaslanstvo Grada Zadra i Zadarske županije.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti