fixed background image joomla

UDRUGE BRANITELJA ZAHTIJEVAJU: Vlado Marić treba biti na visokoj funkciji u Ministarstvu branitelja

Vlado M„S obzirom da smo dali ogroman doprinos u Domovinskom ratu smatramo da imamo apsolutno pravo u smislu pronalaženja najboljih rješenja za hrvatske branitelje, predložiti gore navedenu osobu kao naš izbor".

Najznačajnije Udruge hrvatskih branitelja proizišlih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, kao i Udruga ratnih pripadnika ATJ Lučko 90. dali su punu podršku umirovljenom bojniku Vladi Mariću za imenovanje na neku od visokih dužnosti u Ministarstvu branitelja.

Vlado Marić je, podsjetimo, 2014. godine dao ostavku na mjesto predsjednika Savjeta za ratne veterane Domovinskog rata i člana Državnog povjereništva za vojna odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske gdje je pristupio 2010. godine. U pismu predsjedniku Josipoviću Marić je napisao tadašnjem predsjedniku da ostavku podnosi jer “nije naišao na razumijevanje i shvaćanje biti problema koji su od vitalne važnosti za hrvatske branitelje”.

Opširnije...

Službena značka i članska iskaznica ZUHBDRP RH

polznackaPoštovani članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije!

U tijeku je planirana aktivnost popisvanja zainteresiranih članova naše Udruge za izradu službene značke i članske iskaznice Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, stoga Vas ovim putem pozivamo da se glede informacija javite Vlatku Krznariću, tajniku UHBDRP BPŽ.

Kontakt tel: 099/ 271-75-90 ili na mail: vlatko@udruga-policije-bpz.hr

Cijena izrade službene značke i članske iskaznice ovisi o ukupnoj naručenoj količini kompleta za Brodsko-posavsku županiju (značka, etui i članska iskaznica), a ista će biti formirana nakon popisa ukupnog broja zainteresiranih članova naše Udruge.

Stjecanje prava na nošenje službene značke i članske iskaznice ZUHBDRP RH, temeljem statusa članstva imaju redovni, pridruženi i podupirajući članovi UHBDRP BPŽ.

Opširnije...

Vrlo dobra posjećenost i čitanost naše web stranice

PosjetePoštovani članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, dragi hrvatski branitelji i štovani posjetitelji naše web stranice!

Nakon što je Izvršni odbor UHBDRP BPŽ krajem prošle godine donio odluku o redizajniranju naše web stranice, pristupili smo poslu i u vrlo kratkom vremenu pokrenuli smo redizajniranu web stranicu početkom prosinca prošle godine.

Web stranica je osim novog vizualnog izgleda, dobila i daleko kvalitetnija tehnička i sigurnosna rješenja, a što je svakako najbitnije, redovito ju ažuriramo i popunjavamo novim vijestima o životu, radu i aktivnostima naše Udruge, kojih u proteklo vrijeme zahvaljujući svim našim članovima ima jako puno.

Dokaz tomu je i vrlo dobra posjećenost naše web stranice, o čemu govore statistički podaci s našeg servera, tako da u ovom trenutku imamo posjećenost preko 120 pregleda dnevno, što dovoljno govori o velikoj zainteresiranosti članova naše Udruge i hrvatskih branitelja općenito za pitanja i aktivnosti kojima se bavimo.

Nastavljamo i dalje s našim planiranim aktivnostima, a Vi nas i dalje redovito čitajte. Živjeli!

Opširnije...

Podrška Z1 i Marku Juriču: Deset tisuća branitelja u Zagrebu protiv sulude odluke Mirjane Rakić

b5HVIDR-a Grada Zagreba rata organizirala je prosvjedni skup u znak potpore televiziji Z1 televiziji i novinaru Marku Juriču. Na prosvjedu se, po procjeni organizatora, okupilo oko 10.000 branitelja

Prosvjed je počeo ispred braniteljskog šatora u Savskoj ulici, a u podne su krenuli prema Agenciji za elektroničke medije u Jagićevoj ulici, gdje stoluje Mirjana Rakić.
Privremeno oduzimanje koncesije Z1 televiziji započelo je 26. siječnja u ponoć, odlučilo je Vijeće, koje je tog nakladnika odlučilo kazniti zbog kršenja Zakona o elektroničkim medijima.

Okupljenima su se, među ostalima, obratili Ante Tandara, čelnik HVIDR-e i novinar Velimir Bujanec, Mirjanu Rakić, predsjednicu Vijeća za elektroničke medije, sudionici skupa prozivali su oštrim riječima.
Prosvjed je završio performansom kada su Bujanec i Jurič u Vijeće za elektroničke medije donijeli partizansku kapu i šubaru s kokardom. Kazali su da ih ostavljaju Mirjani Rakić da “izabere koju želi od tih dviju kapa”.

Opširnije...

NA DANAŠNJI DAN: Akcije u kojima su poginuli pripadnici Kobri

150122103525713Domovinski rat sa svim svojim bitkama, uključujući i ove u zaleđu Zadra, ne smiju se zaboraviti. Za sve one koji nisu danas u Zadru, za one koji o ovim akcijama možda manje znaju, ponajviše u znak sjećanja na poginule Brođane, donosimo 'presjek' akcije 'Maslenica' autora Željka Muževića, koji je za SBplus napisao prošle godine.

SLAVONSKI BROD / ZADAR – Na današnji dan, prije točno dvadeset i dvije godine (ove 2016. godine je 23. obljetnica), počela je prva velika oslobodilačka akcija Hrvatske vojske i policije „Maslenica", kojom su ponovno povezani sjever i jug Hrvatske. Akcija je planirana i izvedena u razdoblju od 6. do 27. siječnja 1993. godine, dok su borbe na terenu počele 22. siječnja u ranojutarnjim satima. Trodnevnom akcijom oslobođeno je petnaestak sela u zadarskom zaleđu te strateške točke kao što su Novsko ždrilo i zrakoplovna baza Zemunik. Kasnije je oslobođena i brana Peruća. Akcija „Maslenica", za čijeg je trajanja poginulo 127 branitelja, a njih 158 je ranjeno, bila je ključna za obranu i daljnja vojna djelovanja hrvatske vojske i policije.

Iz razgovora:
'Što sam o „Maslenici" i „bitki za Kašić" saznao u višegodišnjem druženju i razgovorima s generalima Kruljcem, Zvirotićem, Bobetkom i stožernim brigadirom Ivanom Obrovcem. Pa, evo, želim to podijeliti s vama.

- Zapovijed sam primio oko 10 sati, - ispričao mi je tadašnji zapovjednik 3.gardijske brigade brigadir (danas general ) Josip Zvirotić. - U zadarsko zaleđe trebalo je je poslati jednu ojačanu bojnu i odlučili smo da to budu prokušani ljudi. Formirali smo Taktičnu skupinu čiju je okosnicu činila 3.bojna, poznate "Kobre", sastavljena pretežito od Brođana, satnija 2. pješačke bojne, vod vojne policije, vod inženjerije, desetina izviđača, logistički dio i sredstava potpore. Za zapovjednika Taktičke skupine 3 postavljen je tadašnji pukovnik, Mladen Kruljac, a za njegova pomoćnika brigadir (sada stožerni brigadir)Ivan Obrovac (kasnije zapovjednik 5.gardijske brigade). Zbog hitnosti i važnosti zadatka po prvi puta je u Domovinskom ratu obavljen tzv. "vertikalni manevar", odnosno trupe su sa slavonskog ratišta transportnim helikopterima prebačene u zadarsko zaleđe.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Brojač posjeta

Članarina za 2018.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice